Εκατόμβη νεκρών στο Μεξικό! Μάχη για να απεγκλωβιστεί ένα κοριτσάκι από τα συντρίμμια του σχολείου

Με τα χέρια σκάβουν οι διασώστες - Νέα Ενημέρωση: 22:06

Πάνω από 230 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από το φονικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε την πόλη του Μεξικού. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο και οι προσπάθειές τους έχουν επικεντρωθεί στο σχολείο, κάτω από τα συντρίμμια του οποίου θάφτηκαν δεκάδες παιδιά.

Σε εξέλιξη μάλιστα είναι επιχείρηση διάσωσης ενός επτάχρονου κοριτσιού που εντοπίστηκε κάτω από τα χαλάσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασώστες είδαν να κινείται το χεράκι του παιδιού και σήμαναν συναγερμό. Όλοι παλεύουν με νύχια και με δόντια στο σχολείο. Οι διασώστες κινούνται αργά και σκάβουν με τα χέρια τους στα συντρίμμια με μεγάλη προσοχή για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν το παιδί.

 

 

 

Ήδη σήκωσαν μια αυτοσχέδια σκαλωσιά για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να πέσουν και άλλα συντρίμμια και όλη νύχτα προσπαθούσαν να βρουν ασφαλή τρόπο για να προσεγγίσουν το κοριτσάκι, καθώς τα χαλάσματα είναι ιδιαίτερα ασταθή. Τελευταία δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι δεν υπήρξε ποτέ ζωντανό κοριτσάκι κάτω από τα χαλάσματα, προκαλώντας θυμό κι οργή τόσο στους κατοίκους, όσο και παγκοσμίως. 

Οι σκηνές που διαδραματίζονται έξω από το σχολείο είναι συγκλονιστικές. Η οικογένεια του παιδιού περιμένει με κομμένη την ανάσα ένα καλό νέο, ενώ επικρατεί απόλυτη ησυχία, ώστε οι διασώστες να μπορούν να ακούν τη φωνή του.

Από τα συντρίμμια του σχολείου έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα νεκρά 21 παιδιά ηλικίας επτά έως 13 ετών και πέντε ενήλικοι.

Δεκάδες είναι τα κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί στην πόλη του Μεξικού. Το πρωί της Τετάρτης ένας δάσκαλος και δύο μαθητές έστειλαν μηνύματα με τα κινητά τους κάτω από τα χαλάσματα και δεκάδες απεγνωσμένοι γονείς περιμένουν από τους διασώστες να τους δώσουν μια ελπίδα.

Επίσης στην πόλη φτάνουν ενισχύσεις από τον Παναμά, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Χιλή και το Ισραήλ, ενώ και η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στέλνει ομάδα διασωστών μετά από αίτημα της μεξικανικής κυβέρνησης. 

Πηγή φωτό: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top