«Κοιμήθηκα και ξύπνησα σε εφιάλτη» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν από το φονικό σεισμό στο Μεξικό

Τα συνεργεία διάσωσης και πλήθος κόσμου στον αγώνα της διάσωσης επιζώντων

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία, προκειμένου να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες που βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τον φονικό σεισμό των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Μεξικό κι άφησε πίσω του περισσότερους από 200 νεκρούς.

Τα συνεργεία διάσωσης και πλήθος κόσμου ψάχνουν κυριολεκτικά με γυμνά χέρια και λάμπες για να βρουν επιζώντες. Όπως θα δείτε στο video, oι μαρτυρίες όσων σώθηκαν από το φονικό σεισμό στο Μεξικό είναι συγκλονιστικές.

Άνθρωποι όπως ο Χουάν που ζει στην πόλη του Μεξικού, είδε το σπίτι του να ραγίζει, σαν να ήταν από… γυαλί. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «Ήταν ο πιο δυνατός σεισμός που έχω ζήσει. Τρόμαξα πάρα πολύ…»

Η Κριστίνα, επίσης κάτοικος Μεξικού, μιλά για τον τρόμο που έζησε την ώρα του σεισμού: «Άνθρωποι έκλαιγαν, έγιναν εκρήξεις αερίου και αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το σπίτι».

Παρ’ όλη τη φρίκη και τις απώλειες, οι κάτοικοι δε το βάζουν κάτω. Οι εθελοντές είναι πολλοί και μαζί με τα συνεργεία διάσωσης, συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού όσων είναι ακόμη θαμμένοι στα χαλάσματα.

Υπάρχουν αναρτημένες  λίστες με τα ονόματα των διασωθέντων προκειμένου  αυτοί να επανενωθούν με τους δικούς τους. Κάθε μέρα, οι συγγενείς όσων αγνοούνται περιμένουν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι μέσα σε αυτές τις λίστες.

 

Φωτό: AP

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top