Σοκαριστικά video από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό: Κτίρια καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα

Κόσμος φωνάζει, κλαίει και τρέχει τρομοκρατημένος να γλιτώσει από τη μανία του εγκέλαδου

Κόβουν την ανάσα τα video που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά τον φονικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που «χτύπησε» το κεντρικό Μεξικό.

Όπως θα δείτε και στα συγκλονιστικά πλάνα, κτίρια καταρρέουν το ένα μετά το άλλο σαν τραπουλόχαρτα, αφήνοντας πίσω τους μόνο σκόνη και ερείπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φονικός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό: Εκατοντάδες νεκροί - Ανάμεσα τους και 21 παιδιά όταν κατέρρευσε το σχολείο τους

Κόσμος παρακολουθεί τρομοκρατημένος όλα όσα συμβαίνουν. Άλλοι κλαίνε, άλλοι ουρλιάζουν και άλλοι τρέχουν να σωθούν.

Να σημειώσουμε, ότι την ίδια στιγμή, τα σωστικά συνεργεία σε φρενίτιδα, δίνουν μάχη για να βγάλουν επιζώντες από τα συντρίμμια.

Επίσης εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα μετά τον σεισμό, ενώ μόνο στην πόλη του Μεξικού έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς ή εν μέρει 27 κτίρια.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 216 νεκροί (σύμφωνα με τον επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας), ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 21 παιδιά και οι 4 δάσκαλοί τους που σκοτώθηκαν όταν το σχολείο κατέρρευσε.

Ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ (ο δεύτερος μέσα σε ένα μήνα που γίνεται στο Μεξικό και μάλιστα ανήμερα της 32ης επετείου του φονικού σεισμού του 1985), σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Το επίκεντρό του ήταν 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

Φώτο: Αssociated Press

Video: Τwitter

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top