Φονικός σεισμός στο Μεξικό: Η στιγμή που σωστικά συνεργεία βγάζουν ζωντανό άνδρα από τα ερείπια (φώτο)

Του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και νερό -Απο τα ερείπια απεγκλώβισαν και ένα σκυλάκι

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το κεντρικό Μεξικό, μετά τον φονικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που στοίχισε την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε 217 (σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτικής προστασίας), ενώ εκατοντάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει ολοσχερών ή εν μέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φονικός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό: Εκατοντάδες νεκροί - Ανάμεσα τους και 21 παιδιά όταν κατέρρευσε το σχολείο τους

Μεταξύ των νεκρών και 22 παιδιά και δυο ενήλικες, που την ώρα του σεισμού βρίσκονταν στο σχολείο τους, όταν μέρος του κτιρίου έπεσε και τα καταπλάκωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στο Μεξικό: Κερκίδα του σταδίου Αζτέκα κόπηκε στα δύο! (βίντεο)

Στις παρακάτω φωτογραφίες, βλέπετε την στιγμή που τα σωστικά συνεργεία, απεγκλωβίζουν έναν άνδρα που ήταν θαμμένος στα ερείπια.

Σοκαρισμένος, με τα ρούχα του γεμάτα σκόνες και χώματα, δείχνει να μην πιστεύει αυτό που έχει συμβεί.

Οι διασώστες, του δίνουν λίγες γουλιές από ένα μπουκάλι νερό και τις πρώτες βοήθειες, με τις σκηνές να κόβουν την ανάσα.

Απο τα ερείπια οι διασώστες απεγκλώβισαν επίσης και ένα σκυλάκι όπως θα δείτε στο video του Reuters, με τον κόσμο να χειροκροτά.

ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ

Την ίδια στιγμή, οι διασώστες καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να εντοπίσουν δεκάδες παιδιά που εκφράζονται φόβοι ότι είναι θαμμένα κάτω από τα συντρίμμια ενός σχολείου της Πόλης του Μεξικού, ενός από τα εκατοντάδες κτίρια που καταστράφηκαν από τον πιο πολύνεκρο σεισμό που έπληξε τη χώρα σε διάστημα μιας γενιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το σχολείο που κατέρρευσε στο Μεξικό – Νεκρά 21 παιδιά (φωτο, video)

Ανάμεσα στα συντρίμμια από τσιμέντο και ατσάλι του σχολείου Enrique Rebsamen, στρατιώτες και πυροσβέστες ανέσυραν  τουλάχιστον 22 νεκρά παιδιά και δύο ενηλίκους, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 30 παιδιών και 12 ενηλίκων, δήλωσε ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο.Σκηνές χάους σημειώθηκαν στο σχολείο καθώς εκσκαφείς μετακινούσαν συντρίμμια κάτω από το φως προβολέων και γονείς στο σχολείο κρατιούνταν από την ελπίδα ότι τα παιδιά τους έχουν επιζήσει.

«Εξακολουθούν να ανασύρουν παιδιά, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για την κόρη μου», λέει η 32χρονη Αντριάνα Ντ' Φάργκο, με κόκκινα τα μάτια της έπειτα από ώρες αναμονής για να μάθει για το επτάχρονο παιδί της.

ΜΙΚΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΠΟΚΑΤΕΠΕΤΛ

Καθώς η γη σειόταν, το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ, το οποίο είναι ορατό από την πρωτεύουσα όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, είχε μια μικρή έκρηξη. Στις πλαγιές του, μια εκκλησία στο Ατζιτζιχουακάν κατέρρευσε στη διάρκεια της λειτουργίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πουέμπλα Χοσέ Αντόνιο Γκάλι.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΤΙΡΙΑ –ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΕΡΙΟΥ

Ο σεισμός έκανε να καταρρεύσουν δεκάδες κτίρια και να σπάσουν σωλήνες αερίου με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν πυρκαγιές σ' όλη την πόλη και σε άλλες πόλεις στο κεντρικό Μεξικό. Συντρίμμια από κτίρια και διαφημιστικές πινακίδες που έπεσαν έχουν συνθλίψει πολλά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικά video από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό: Κτίρια καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα

Σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, ένας παρουσιαστής είχε τον χρόνο να πει «αυτό δεν είναι άσκηση» πριν εγκαταλείψει το στούντιο που σειόταν.

Επίσης κατέρρευσαν τμήματα εκκλησιών της αποικιακής εποχής στην Πολιτεία Πουέμπλα, όπου το αμερικανικό γεωλογικό παρατηρητήριο USGS εντόπισε το επίκεντρο του σεισμού, περίπου 160 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, σε βάθος 51 χλμ.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού, όπου ζουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι, κοιμήθηκαν στους δρόμους ενώ οι αρχές και εθελοντές έστησαν κέντρα για τη διανομή τροφίμων και νερού.

Εθελοντές, στρατιώτες και πυροσβέστες σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες και σκάβουν με σφυριά και αξίνες για να βρουν επιζώντες και πτώματα στα συντρίμμια πολυκατοικιών, σχολείων και ενός εργοστασίου.

 

Φώτο: Αssociated Press

Video: Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top