Μέτρα ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός και πού δίνεται έμφαση

Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Εκτάκτως θα συνεδριάσει απόψε στις 19:00 υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης

Προηγήθηκε το πρωί σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με τις αστυνομικές αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα μέτρα ασφαλείας σε ενδεχόμενους αμερικανικούς στόχους ανά την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αύξηση του αριθμού των αστυνομικών, οι οποίοι κινούνται πέριξ πιθανών στόχων είτε κυρίως με πολιτικά και χωρίς υπηρεσιακά οχήματα, συλλογή πληροφοριών και επισταμένη επιτήρηση. 

Πού δίνεται ιδιαίτερη έμφαση; Στην αμερικανική πρεσβεία στη Αθήνα, στο αμερικανικό στρατόπεδο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στη Σούδα. 

Επίσης, αυξημένη επιφυλακή θα υπάρχει και σε επιχειρήσεις, όπως καταστήματα και ξενοδοχεία Αμερικανών, ενώ θα γίνεται και ένα  «σκανάρισμα» των ατόμων τα οποία μπαίνουν στη χώρα και κρίνονται ύποπτα.      

Το βάρος θα πέσει στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Ασφάλειας αλλά και της ΕΥΠ. 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δοθούν νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top