Αρχίζει να χαλάει από σήμερα Κυριακή ο καιρός, με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση και βροχές σε αρκετές περιοχές.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται για σήμερα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα νότια ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός τη εβδομάδα που έρχεται θα «ανεβάσει στροφές» με τις βροχές να πέφτουν σε όλη τη χώρα και μάλιστα κατά τόπους με επικίνδυνο τέμπο.
Η ψύχρα θα είναι ιδιαίτερα έντονη, με τα θερμόμετρα στην Αττική την Πέμπτη να μην ξεπερνούν τους 21 βαθμούς!
Μακροπρόθεσμα, φαίνεται μάλιστα η θερμοκρασία να είναι σε χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα, ωστόσο από τις 16 Μαΐου φαίνεται να επιστρέφει σε πιο ανοιξιάτικο σκηνικό.
Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 και στα νότια τοπικά 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Εύβοια και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στις βόρειες Κυκλάδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 και στην Κρήτη τοπικά έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου και στις βορειότερες περιοχές από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 και στις Σποράδες από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6, που από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.