Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100 άτομα εμπλέκονται στο κύκλωμα ιατροδικαστών

Πώς βρέθηκε η... αρχή του «νήματος»

Στη Θεσσαλονίκη κάποιοι είχαν στήσει μια μακάβρια φάμπρικα και έβγαζαν χρήματα από παράνομες ταριχεύσεις, νεκροψίες και καλλωπισμούς σορών. Η αδιάφθοροι ξεδόντιασαν τη σπείρα έπειτα από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία τους και έκανε λόγο για παράνομους χρηματισμούς ιατροδικαστων προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια σε διάφορες παρατυπίες ή ακόμη και να υπογράφουν εικονικά ιατροδικαστικές πράξεις.

Πάνω απο 100 άτομα εμπλέκονται σε μια μακάβρια υπόθεση που αποκάλυψαν οι αδιάφθοροι στη Θεσσαλονίκη. Έξι έχουν συλληφθεί. Πρόκειται για ιατροδικαστες νεκροτόμους, ιδιοκτήτες γραφειών τελετών, έναν απόστρατο αξιωματικό της αστυνομίας αλλά και μια καθηγήτρια ιατρικής. 

Θεσσαλονίκη: Πώς δρούσε το κύκλωμα των ιατροδικαστών

Όλα ξεκίνησαν μετά από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και απόστρατος αστυνομικός, λαμβάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες γραφείων τελετών. Τι έκαναν; Μεταξύ άλλων, διενεργούσαν ταριχεύσεις χωρίς την επίβλεψη ιατροδικαστών αλλά και φύλασσαν σορούς σε ψυγεία.

Θεσσαλονίκη: Ιατροδικαστές υπέγραφαν με το... αζημίωτο 

Ο τιμοκατάλογος έφτανε και τα 250 ευρώ κάθε φορά, ανάλογα με την υπηρεσία που προσφερόταν. Οι νεκροτόμοι υπέγραφαν τυπικά και με το αζημίωτο προκειμένου να φαίνονται όλα νόμιμα.

Οι συλληφθέντες έχουν ένα αντιμετωπίσουν 14 κατηγορίες με σοβαρότερη αυτή της σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση των «Αδιάφθορων» στην Ιατροδικαστική υπηρεσία

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν μέχρι και τα ηλεκτρονικά μηνύματα στην ιατροδικαστική υπηρεσία 

Ο εισαγγελέας κατέσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έγγραφα και υπηρεσιακά σημειώματα, ενώ στο στόχαστρο της έρευνας μπήκαν τα μέηλς όλων των εμπλεκομένων. 

Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top