Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο στη Νίκαια στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Φαναριωτών.
#Πυρκαγιά σε χώρο νοσοκομείου στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Φαναριωτών στη Νίκαια Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 21 #πυροσβέστες με 7 οχήματα και ειδικό Βραχιονοφόρο όχημα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) March 21, 2025
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 21.45 σε υπόγειο χώρο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο δεύτερο υπόγειο ( -2 όροφος του κτιρίου), όπου βρίσκονται χαρτοκιβώτια και μηχανήματα.
Στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.
Στο νοσοκομείο Νίκαιας έσπευσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για να ενημερωθεί για τη φωτιά.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας ανέφερε: «Φαίνεται περίεργο πώς ξέσπασε η φωτιά σε αυτό τον χώρο. Ευχαριστώ την Πυροσβεστική για την άμεση δράση της, ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς. Πιο πολύ ανησύχησα για τους ανθρώπους. Έληξε ο συναγερμός, η φωτιά είναι υπό έλεγχο».
Λίγο μετά, σε μήνυμά του στο X ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε:
«Βρέθηκα πριν λίγο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο -2 σε έναν άδειο διάδρομο, στον οποίο είχαν εναποθέσει μερικές κούτες με παλαιά έγγραφα. Η αιτία της πυρκαγιάς άγνωστη αυτή την στιγμή, θα αναμείνουμε το πόρισμα του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Βρέθηκα πριν λίγο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο -2 σε έναν άδειο διάδρομο, στον οποίο είχαν εναποθέσει μερικές κούτες με παλαιά έγγραφα. Η αιτία της πυρκαγιάς άγνωστη αυτή την στιγμή θα αναμείνουμε το πόρισμα του Ανακριτικού της… pic.twitter.com/GjdtvGrffA
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 21, 2025
Ευχαριστώ θερμά την Πυροσβεστική για την άμεση παρέμβαση της και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ουδείς ασθενής κινδύνευσε, προληπτικά εκκενώσαμε έναν χώρο στα ΤΕΠ για την αποφυγή της κάπνας. Λόγω αδυναμίας λειτουργίας του Ακτινολογικού δεν παραλαμβάνουμε τώρα νέα περιστατικά, τα οποία κατευθύνουμε βάσει σχεδίου σε άλλα νοσοκομεία. Οι ασθενείς που ήταν ήδη εκεί και χρειάζονται εισαγωγή, έκαναν κανονικά την διαδικασία εισαγωγής τους. Το Νοσοκομείο θα επανέλθει άμεσα σε πλήρη λειτουργία».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.