Αμοργός: Άφαντος ο 59χρονος Αμερικανός – Η συγγνώμη της συντρόφου του

Κανένα ίχνος του για 11η μέρα

Για 11η μέρα αγνοείται ο 59χρονος Αμερικανός, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν όταν πήγε για πεζοπορία στην Αμοργό

Η σύντροφός του, σε ανάρτησή της σε ομάδα του νησιού ανέφερε πως οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνδρομή ειδικών από την Καλιφόρνια που ασχολούνται με drones. 

Αμοργός: Άκαρπες οι έρευνες για τον 59χρονο - Το μήνυμα στην αδερφή του

«Είμαι πολύ αισιόδοξη σήμερα. Νιώθω πάντα κοντά μου τον Άλμπερτ» έγραψε.

Μάλιστα, νωρίτερα ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους του νησιού, για τις δηλώσεις που είχε κάνει στη New York Post με τις οποίες είχε κατηγορήσει για αδράνεια και αδιαφορία τις αρχές του νησιού. 

«Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί διαπίστωσα πως ορισμένα πράγματα που είχα πει παλαιότερα πλήγωσαν τα αισθήματα ορισμένων ανθρώπων, ειδικά στην Αμοργό. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ σε όσους πλήγωσα με τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ δεν μπορούμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη στήριξη που πήραμε εδώ στην Αμοργό. Εγώ προσωπικά περνάω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην με κρίνετε για όσα λέω. Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθη αλλά παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου, να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι του», έγραψε.

Αμοργός: «Γνώριζε τα μονοπάτια, ερχόταν συχνά στο νησί»

Ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Καραΐσκος, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και παράλληλα εξήγγειλε εφαρμογή βοήθειας σε τουρίστες μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Για τον αγνοούμενο Αμερικανό τουρίστα ο δήμαρχος Αμοργού είπε ότι «έρχεται χρόνια στο νησί και ξέρει τα μονοπάτια, στα οποία υπάρχει σήμανση και βατότητα, ενώ σχεδιάζονται και αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σχετικά με τις έρευνες ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ότι συνεχίζουν δύο κλιμάκια, ένα της τοπικής αστυνομίας κι ένα από τη Νάξο και υπάρχει ένας πραγματογνώμονας καθώς και δύο σκυλιά που βοηθάνε στις έρευνες. Παράλληλα στις έρευνες βοηθούν και εθελοντές από την οικογένεια του αγνοούμενου.

«Ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο το έχουμε κι εμείς και είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στους επισκέπτες μας, είναι το θέμα με τα κινητά. Όταν το κινητό δίνει στίγμα, πιστεύω ότι θα πρέπει τη σήμερον ημέρα να ξέρουμε ακριβώς που εντοπίζεται το άτομο που έχει το κινητό. Αντ’ αυτού είχαμε μια μεγάλη περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες ένα προγραμματισμό ώστε να παρέχουμε μέσω κινητού τηλεφώνου μια εφαρμογή ώστε να εντοπίζονται άμεσα είτε με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με το δίκτυο είτε με δορυφόρο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που η τεχνολογία μας το προσφέρει», είπε ο Ελευθέριος Καραΐσκος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top