Πανελλήνιες 2024: Πτώση στις βάσεις - Τα μαθήματα που τις ρίχνουν

Άπιαστο όνειρο το άριστα λόγω Έκθεσης, Φυσικής και Ιστορίας  

Άπιαστο όνειρο όπως φαίνεται θα είναι φέτος το άριστα για όσους παλεύουν για μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας στις πανελλήνιες εξετάσεις

Πανελλήνιες 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των αποτελεσμάτων με SMS 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι με τα έως τώρα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, θα υπάρξει πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Ακόμη και η ιατρική που κρατούσε ψηλά τον πήχη των βαθμολογιών, φέτος αναμένεται να παρουσιάσει πτώση και να πέσει κάτω από τα 18.000 μόρια.

Πανελλήνιες 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες για μια θέση στα Πανεπιστήμια 

Νέοι και νέες αγωνίστηκαν και φέτος για μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας. Με τη διαφορά ότι πάλεψαν και με τον καύσωνα τις τελευταίες μέρες.

Όπως δήλωσε στο Star ο  πρόεδρος της Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννης Βαφειαδάκης, «η αιτία της πτώσης στις βάσεις είναι το μάθημα της Έκθεσης που πιέζει οριζόντια όλους τους υποψηφίους  των Λυκείων».  

Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινούν τα ειδικά μαθήματα και τα αγωνίσματα

Δεν ήταν όμως το μοναδικό μάθημα που δυσκόλεψε φέτος τους μαθητές στις Πανελλήνιες, καθώς όπως δήλωσε υποψήφια στο Star, «στην Ιστορία ήταν πιο δύσκολα τα θέματα», ενώ η Φυσική αναμένεται να ρίξει τις βάσεις και στις Πολυτεχνικές Σχολές και στις Σχολές Υγείας (2ο και 3ο Πεδίο).         

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top