Τελικός Conference: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα μέτρα για τον αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια - Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Σε ένα άτυπο lockdown έχει μπει από τα ξημερώματα η Νέα Φιλαδέλφεια εν όψει του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνας στο OPAP Arena

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περισσότεροι από 5.000 Αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, θα βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ για την τήρηση των μέτρων συνδράμουν και στελέχη της Κρατικής Ασφαλείας, της Αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 

Τελικός Conference: Φρούριο το OPAP Arena – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έχουν δημιουργηθεί πέντε ζώνες ελέγχου περιμετρικά του γηπέδου, από τις οποίες θα περνούν μόνο όσοι έχουν εισιτήριο για τον αγώνα, διαπίστευση από την UEFA ή διαπίστευση μόνιμου κατοίκου. 

Τελικός Conference: Πώς θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι Ολυμπιακού και Φιορεντίνα

Για τη μετακίνηση των φιλάθλων έχουν καθοριστεί τρία σημεία συνάντησης. 

Συγκεκριμένα όσοι έχουν κόκκινα εισιτήρια, δηλαδή τους οπαδούς του Ολυμπιακού, θα συγκεντρωθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας όπου θα γίνει ένας πρώτος έλεγχος εισιτήριων και στοιχείων ταυτότητας. 

Conference League: Κλειστοί δρόμοι και σχολεία -Όλα τα μέτρα για τον τελικό

Στις 18:30 το απόγευμα θα επιβιβαστούν στους συρμούς του Ηλεκτρικού από το σταθμό του Νέου Φαλήρου και θα φτάσουν χωρίς στάση μέχρι το σταθμό του Περισσού. Στη συνέχεια πεζή και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων θα κατευθυνθούν προς την Opap Arena.

Οι οπαδοί της Φιορεντίνα με τα μπλε εισιτήρια, θα έχουν ως σημείο συνάντησης το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ από όπου θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία του ΟΣΥ και οδικώς θα φτάσουν μέχρι τη λεωφόρο Δεκελείας. 

Τέλος, όσοι έχουν λευκό εισιτήριο, δηλαδή οι ουδέτεροι, θα συγκεντρωθούν στο Θησείο και από εκεί μέσω του ΗΣΑΠ θα φτάσουν στο σταθμό του Περισσού. Οι ίδιοι μπορούν να μετακινηθούν και μέσω του σταθμού Ειρήνη της γραμμής 1 του Μετρό. 

Conference League: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 29/5

Μέχρι τις 17:00 το απόγευμα ο ΗΣΑΠ θα εξυπηρετεί κανονικά το επιβατικό κοινό ενώ μετά τις 18:00 θα λειτουργεί αποκλειστικά για τη μετακίνηση των οπαδών.

Τελικός Conference: Ελικόπτερα και drones θα κάνουν περιπολίες από αέρος

Ελικόπτερα και drones της Ελληνικής Αστυνομίας θα «σκανάρουν» από αέρος όλα τα σημεία δίνοντας συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. 

Γι’ αυτό το η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε χθες NOTAM με την οποία από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης απαγορεύεται η πτήση ελικοπτέρων και drones που είτε δεν είναι κρατικά είτε δεν έχουν ειδική άδεια. 

Ο χώρος περιμετρικά του γηπέδου έχει αποκλειστεί με κιγκλιδώματα, από τα οποία περνούν μόνο όσοι έχουν εισιτήριο ή διαπίστευση της UEFA.

Κλειστοί δρόμοι για το Conference League - Διαπιστεύσεις στους κατοίκους

Κλιμάκια της Αστυνομίας ελέγχουν με ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων τους πεζούς και τα οχήματα που μπαίνουν στην υπογειοποίηση με κατεύθυνση την πλατεία του Αετού. 

Όσοι έχουν εισιτήριο του αγώνα θα πρέπει να φορούν διακριτικά μόνο των δύο φιναλίστ, να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, να μην έχουν τσιγάρο ή είδη ατμιστού, και να μην έχουν σακίδιο μεγαλύτερο από τη διάσταση Α4. Σε διαφορετική περίπτωση το σακίδιο θα κατάσχεται και θα αποθηκεύεται σε ειδικά ντουλάπια της UEFA από όπου ο κάτοχος του θα μπορεί να το παραλάβει μετά τη λήξη του τελικού.

Απαγόρευση συναθροίσεων στην Αττική λόγω του τελικού του Conference League

Εντός του γηπέδου, σε κάθε θύρα, θα βρίσκονται 120 εθελοντές διασώστες του ΕΚΑΒ προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε απρόοπτο καθώς και πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Τελικός Conference: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ βρίσκονται από τα ξημερώματα και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση κυκλοφορίας και στάσης – στάθμευσης γύρω από το OPAP Arena. 

Χαμός με sites που πουλάνε «μαϊμού» εισιτήρια για το Conference League

Από χθες γερανοί της Τροχαίας σηκώνουν οχήματα που είναι σταθμευμένα στα στενά γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ ενώ όσοι μόνιμοι κάτοικοι μένουν δίπλα από την Opap Arena σήμερα θα κινούνται από και προς τα σπίτια τους μόνο με την ειδική διαπίστευση που προμηθεύτηκαν από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 12:00 το μεσημέρι η Τροχαία αναμένεται να προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Δεκελείας ενώ μετά τις 17:00 θα κλείσει και η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της οδού Αχαρνών μέχρι τη γέφυρα Βρυούλων.

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας λόγω του μεγάλου τελικού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top