Conference League: Κλειστοί δρόμοι και σχολεία -Όλα τα μέτρα για τον τελικό

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Τι θα ισχύει για τους φιλάθλους

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε ρυθμούς Conference League κινείται η πρωτεύουσα. Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η περιοχή βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι «δρακόντεια» και με την αστυνομία να έχει προβλέψει κάθε λεπτομέρεια, ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν να αμαυρώσει την διοργάνωση και την εικόνα της χώρας μας.

Conference League: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 29/5

Σε ακτίνα 2χλμ. από το γήπεδο της ΑΕΚ θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Κλειστοί δρόμοι για το Conference League - Διαπιστεύσεις στους κατοίκους

Conference League: Πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

Ο τελικός θα επηρρεάσει τους κατοίκους όλης της πρωτεύουσας που μετακινούνται με τη Γραμμή 1 (ηλεκτρικός), καθώς από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, οι συρμοί του ηλεκτρικού θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη μεταφορά οπαδών στο γήπεδο. Θα επιβιβάζονται δωρεάν, επιδεικνύοντας το εισιτήριο και την ταυτότητα τους.

Conference League

Ωστόσο, οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όσον αφορά το τραμ, τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι - Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι - Νέο Φάληρο - Καλαμάκι».

Conference League: Κλειστοί δρόμοι και σχολεία την Τετάρτη

Όλα τα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι κλειστά την Τετάρτη και υπάρχει η πρόθεση από τον Δήμο να διατεθούν τα προαύλια για θέσεις στάθμευσης για τις ανάγκες του αγώνα. 

Αλλά και στη Νέα Ιωνία, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί έως τις 13:00.

Την ίδια ώρα, θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στα εξής σημεία:

  • στη λεωφόρο Δεκελείας τη λεωφόρο Ηρακλείου
  • την οδό Εθνικής Αντιστάσεως
  • την οδό Πίνδου

Conference League: Πώς θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι - Τα σημεία συνάντησης

Σημεία συνάντησης των οπαδών είναι το ΣΕΦ για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού με κόκκινο εισιτήριο και το ΟΑΚΑ για τους Ιταλούς με το μπλέ εισιτήριο, ενώ οι ουδέτεροι φίλαθλοι που θα έχουν το λευκό εισιτήριο θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση τον σταθμό «Περισσό».

Ολυμπιακός: Ανακοίνωση με οδηγίες για τον τελικό του Conference

Από τις 11 το πρωί οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα μπορούν να συγκεντρωθούν στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα υπάρχουν και διάφορες εκδηλώσεις. Στη συνέχεια, και κατόπιν ενημέρωσης από την αστυνομία, θα τους δοθεί το «πράσινο φως» για να επιβιβαστούν στους συρμούς του ηλεκτρικού.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στις 18:30 θα μεταφερθούν σταδιακά στον ΗΣΑΠ του Φαλήρου και από εκεί, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, στον σταθμό «Περισσός» και στη συνέχεια με τη συνοεδεία αστυνομικών θα κινούνται προς το γήπεδο.

Οι οπαδοί της Φιορεντίνα από το ΟΑΚΑ θα μεταφερθούν στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ, κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Conference League: Πώς θα γίνει η είσοδος στο γήπεδο

Οι φίλαθλοι με την άφιξή τους στο γήπεδο θα κατευθύνονται στα ανάλογα σημεία πρόσβασης θεατών, ενώ θα κληθούν εκ νέου να επιδείξουν το εισιτήριό και την ταυτότητά τους και θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο. 

Στα εισιτήρια που έχουν λάβει μέσω της εφαρμογής της UEFA υπάρχουν όλοι οι σχετικοί όροι, καθώς και τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουν στην κατοχή τους οι φίλαθλοι. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο βρεθεί να κατέχουν οποιοδήποτε απαγορευμένο αντικείμενο, θα απομακρύνονται από τον χώρο και θα προσάγονται σε αστυνομική υπηρεσία.

Τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα θα ανοίξει η εξωτερική περίμετρος του γηπέδου όπου θα μπορούν να συγκεντρωθούν οι φίλαθλοι ενώ στο χώρο θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η UEFA. Ενώ τρεις ώρες πριν τη «σέντρα» θα ανοίξουν οι θύρες του γηπέδου και θα μπορούν οι φίλαθλοι να εισέλθουν σε αυτό.

Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει, κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής, με τον αντίστροφο τρόπο δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός» ενώ της Φιορεντίνα στα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Δεκελείας.

Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί για τη μετακίνηση, την ημέρα του αγώνα συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, των αθλητών και μελών των αποστολών των διαγωνιζόμενων ομάδων, των διαιτητών και των επίσημων προσκεκλημένων της διοργανώτριας αρχής.

Conference League: Μέτρα ασφαλείας σε διόδια και στο λιμάνι της Πάτρας

Ήδη φίλαθλοι της Φιορεντίνα έχουν αρχίσει να φτάνουν στη χώρα μας, με την αστυνομία να αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στις πύλες εισόδου.

Αύριο, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, αναμένονται αυξημένα τα μέτρα και στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς πολλοί φίλαθλοι της Φιορεντίνα αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα με πλοίο.

Ήδη στις Εθνικές Οδούς, όπως στα διόδια του Ρίου, υπάρχουν περιπολικά για την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των Ιταλών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top