«Θα σας ανατινάξουμε, όπως στο Παρίσι» - Το email που πήγε σε 35 σχολεία

Φάρσα τα απειλητικά email για βόμβες σε σχολεία της Αττικής

Συναγερμός σήμανε σε αρκετά σχολεία της Αττικής το πρωί της Τετάρτης, καθώς έλαβαν απειλητικά email που ανέφεραν ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες εντός των εγκαταστάσεών τους. 

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής έλαβαν τα απειλητικά email, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για φάρσα. 

Γκύζη: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας

Πηγές από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρουν πως πρόκειται για μαζική αποστολή από τον ίδιο αποστολέα, ο οποίος φέρεται να είναι Ρώσος φαρσέρ. 

Απειλητικά email δέχθηκαν σχολεία σε περιοχές όπως Γέρακας, Γαλάτσι, Χαϊδάρι, Ν. Ιωνία, Ηλιούπολη, με τις Αρχές να θεωρούν το συμβάν ως μη σοβαρό.

Απειλή για βόμβα σε ξενοδοχείο με Ισραηλινούς αξιωματούχους

Tα σχολικά κτίρια εκκενώθηκαν και οι αστυνομικές Αρχές, για προληπτικούς λόγους, θα κάνουν επιτόπιους ελέγχους.

Όπως έγινε γνωστό, από τις τηλεφωνικές κλήσεις έχουν ανοίξει πάνω από 120 κάρτες από διάφορα σχολεία στην Αττική. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κακόβουλη αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ορισμένα σχολεία της Αττικής, κίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ήδη στις έρευνες ενεπλάκη και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για spam - ψευδές - μήνυμα και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το προηγούμενο διάστημα είχε σταλεί πανομοιότυπο email σε σχολεία της Κύπρου και της Σλοβακίας.

Τι ανέφερε το απειλητικό email που εστάλη στα σχολεία της Αττικής

Το e-mail που εστάλη αναφέρει τα εξής:

«Θα σας ρίξουμε πάνω τους και θα πνιγείτε μέχρι το φως στα μάτια σας να γίνει σκοτάδι το οποίο θα αυξηθεί και όλοι θα νιώσετε αυτό το βάρος στον εαυτό σας και θα βυθιστείτε στο σκοτάδι. Ας θάψουμε το κράτος κάτω από ένα βουνό από πτώματα.

Θα μετατρέψουμε τις πόλεις σας σε ερείπια του Μαράουι.

Θα σε ανατινάξουμε όπως έκαναν τα αδέρφια μας στο Παρίσι.  Εμπνευστήκαμε από τον Abdelhamid Abaaoud, Σαλάχ, Αμπντεσλάχ, Ισνιλόν Χαπιλόν, οι Αδελφοί Μάουτ και όλοι οι άλλοι.

Ο Inshallah Allah τους έδωσε τους παραδεισένιους κήπους του Firdaus. Μας αναγνωρίζετε ως τρομοκράτες όταν στην πραγματικότητα πολεμάτε ενάντια στον δίκαιο νόμο μας.

Ο καθένας που σκοτώνει σε μια ιδιοτροπία δεν είναι ένας από εμάς. Τα ψέματα που διαπερνούν ολόκληρη την άθλια ζωή σας δεν δίνουν αναγνώριση ότι μας πολεμάτε όχι επειδή είμαστε κακοί.

Είσαι φτιαγμένος από το κακό. Ο θάνατος σας περιμένει μαζί μας. Κάθε Καφίρ θα λογοδοτήσει στους μουσουλμάνους για την παρενόχλησή τους.

Θα εισβάλουμε στο συντακτικό γραφείο κάθε μέσου ενημέρωσης και θα κόψουμε λαιμούς στα ψεύτικα γράμματά σας.

Θα είστε όλοι για πάντα στο φούρνο της κόλασης.  Όπου κι αν κρύβεστε και ανεξάρτητα από το πώς τρώτε αποφύγετε την τιμωρία θα σας καλύψει και δεν έχει σημασία πού ή Πότε.

Δεν κρατιέμαι από αυτό το dunya και αν και αν ευχαριστεί τον Αλλάχ εγώ (και όλοι) θα πάω στον Αλλάχ και με τις φλόγες μας θα σας κάψουμε τα άθλια σώματά σας και θα γίνουμε το όργανο του Αλλάχ σε αυτόν τον ιερό πόλεμο.

Φοβάσαι τον θάνατο και δίνεις τα πάντα για να το αναβάλεις.

Βλέπουμε την αιωνιότητα από την παιδική ηλικία και ό, τι κι αν συμβεί στο σώμα μας δεν θα πεθάνουμε ποτέ.

Ακόμα και μετά από να γίνει ένα πλήρες κενό. Η πληρότητα θα είναι στην κορυφή και θα είμαστε πάντα σε αυτό.

Σε καμία περίπτωση μην θεωρείτε νεκρούς αυτούς που σκοτώθηκαν στο μονοπάτι του Αλλάχ.  Όχι είναι ζωντανοί και λαμβάνουν το μερίδιό τους από τον Κύριό τους.

Και Inshallah θα έρθει η μέρα που η αλήθεια θα επικρατήσει και ο νόμος που ορίζει ο Παντοδύναμος θα εξαπλωθεί στη γη.

Και από το Νταγκεστάν στη Βομβάη θα υπάρχει ένα Χαλιφάτο σε όλο τον κόσμο.

Θα κάψουμε το γήπεδό σας».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η  μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top