Δολοφονία Λυγγερίδη: Οργανωμένοι οπαδοί και οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες

«Έσπασαν» και μίλησαν στην αστυνομία ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση

Το Star φέρνει στο «φως» αποκαλυπτικά στοιχεία και διαλόγους από τη δράση της ομάδας των σκληρών χούλιγκανς της Θύρας 7, το βράδυ της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Είναι ξεκάθαρο από την έρευνα της αστυνομίας ότι ήθελαν νεκρό αστυνομικό και πως πρόκειται για προμελετημένη επίθεση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Αυτή είναι η πεντάδα των ηθικών αυτουργών   

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προκλητικοί οι χούλιγκαν κατά τη μεταγωγή τους

Οι χούλιγκαν ήταν προκλητικοί, έκαναν χυδαίες χειρονομίες, έβριζαν. Οι περισσότεροι έκρυβαν τα πρόσωπά τους. Δίπλα σε κάθε χούλιγκαν υπήρχε κι ένας αστυνομικός της ασφάλειας. Μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων με 5 κλούβες των ΜΑΤ σε μια μεταγωγή που θύμισε.... Χρυσή Αυγή. Εκεί τους περίμεναν πάνοπλοι αστυνομικοί για να τους οδηγήσουν στον Εισαγγελέα.

Ανάμεσά τους η ραχοκοκαλιά των σκληρών της Θύρας 7 που εκείνο το βράδυ δεν θα έφευγαν από το γήπεδο αν δεν υπήρχε νεκρός αστυνομικός. Την ώρα της επίθεσης, όπως αποκαλύπτει το Star, απειλούσαν τα ΜΑΤ ότι θα τους βρουν... κρύους, δηλαδή νεκρούς.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο ρόλος του αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου

Ακούστε τα συνθήματα μίσους που τελικά έγιναν πράξη:

«Έχουμε πόλεμο κ*****τσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους. Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά. Θα σας βρούνε όλους κρύους...». 

Δολοφονία Λυγγερίδη: Φορούσαν όλοι μαύρα για να μην αναγνωρίζονται 

Δευτερόλεπτα μετά ξεκίνησαν να πετούν τις... ληγμένες ναυτικές φωτοβολίδες -  όπως προκύπτει απο την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ  - χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί ακόμα από που τις προμηθεύτηκαν. Την ημέρα της επίθεσης οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης είχαν οργανωσει τα πάντα. Μέχρι και εντολή είχαν δώσει στον στρατό τους να μην εμφανιστούν με ερυθρόλευκα ρούχα στο γήπεδο, αλλά με μαύρα. Χωρίς της δική τους εντολή δεν κουνιόταν τίποτα. 

Ρέντη: Βαρύτατες διώξεις για 28 κακουργήματα στους συλληφθέντες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο μάνατζερ πουλούσε προστασία σε καντίνες 

Ο μάνατζερ είναι μέλος σκληρής ομάδας οπαδών στα Δυτικά Προάστια που οργανώνει μαχαιρώματα κατά άλλων οπαδών και αστυνομικών ενώ πουλούσε και προστασία ακόμα και στις καντίνες έξω απο το Καραϊσκάκη. Ζητούσε από 20 έως 50 ευρώ από τους ιδιοκτήτες, αλλιώς προχωρούσε σε φθορές.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως όπως αποκαλύπτει το Star και οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες, είναι οργανωμένοι οπαδοί, όμως έσπασαν και βοήθησαν την αστυνομία να δέσει την υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top