Απόκοσμες εικόνες: Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» και την Αθήνα

Πορτοκαλί βάφτηκε ο ουρανός σε Καλαμάτα και Ηλεία

Αφρικάνικη σκόνη: Αποπνικτικό κοκτέιλ με την ζέστη και την ανοιξιάτικη γύρη / ANT1

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται σήμερα, 23 Απριλίου, στην Αττική, σε περιοχές της Ηλείας και στην Καλαμάτα. Το τοπίο μοιάζει διστοπικό καθώς η αφρικανική σκόνη έχει πνίξει το Λεκανοπέδιο.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και αντενδείκνυται για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι ειδικοί συστήνουν να μην βγουν εκτός σπιτιού εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Αφρικανική σκόνη και επιπτώσεις στην υγεία - Τι λένε οι πνευμονολόγοι

Αφρικανική σκόνη: «Πνίγηκε» η Καλαμάτα 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Μεσσηνία, με την Καλαμάτα να είναι... «πορτοκαλί», ενώ «υποφέρουν» επίσης και η Αττική, η Ηλεία, η Αχαΐα, και η Κορινθία.

Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Αθήνα - Δείτε φωτογραφίες 

Δείτε φωτογραφίες του Star.gr

Πότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά πάντως, η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί από την ατμόσφαιρα από το πρωί της Τετάρτης (24/4).

«Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά της υπηρεσίας Copernicus, από την Τετάρτη το πρωί και κυρίως μεσημέρι και μετά, θα υποχωρήσουν σημαντικά οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης από την χώρα μας. Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Σάββατο, θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι, οπότε και η σκόνη δεν θα μπορέσει να μας "επισκεφτεί"», είπε ο Θοδωρής Κολυδάς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top