Κως: Δίωξη για κακούργημα στους γονείς του βρέφους που πνίγηκε

Διώκονται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη

Βίντεο αρχείου Mega

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στους γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω.

Κως: «Βλέπαμε τη μητέρα με μώλωπες» - Από ασφυξία ο θάνατος του βρέφους

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών του νησιού άσκησε σε βάρος του 21χρονο πατέρα και της 20χρονης μητέρας δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη.

Κως: «Το βρέφος έφαγε βραστές πατάτες και πνίγηκε» - Έγκυος η μητέρα του

Και οι δύο γονείς του άτυχου βρέφους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Το χρονικό της τραγωδίας με το νεκρό βρέφος στην Κω

Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Η μητέρα που είναι Ρομά συνειδητοποίησε στις 19:45 ότι το ενός έτους μωρό της δεν είχε τις αισθήσεις του. 

Άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια, ενώ προσπαθούσε να το επαναφέρει. Ένοικοι της πολυκατοικίας όπου διαμένει η οικογένεια, έσπευσαν να βοηθήσουν. Η μητέρα του παιδιού κάλεσε το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο. Προχώρησαν σε ανάνηψη, καθώς το παιδί δεν ανέπνεε.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 20:32, Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν ανέπνεε. Το παιδί κατέληξε στις 20:45.

Κατά την εξέταση των ιατρών, διαπιστώθηκε ότι το άψυχο βρέφος έφερε μώλωπες και εκδορές σε πολλά σημεία του σώματός του. Αυτό τους θορύβησε και ειδοποίησαν την αστυνομία για να ερευνήσει το περιστατικό. 

Ακόμα, πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο από την ιατροδικαστική έκθεση.

Η έγκυος μητέρα και ο πατέρας του παιδιού που βρίσκονται στο νησί για την καλοκαιρινή σεζόν συνελήφθησαν αμέσως. Υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι το παιδί πνίγηκε με το γάλα και ότι τα τραύματά προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από μικροατυχήματα.

Τελικά από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το βρέφος κατέληξε από ασφυξία, που προήλθε από τηγανητές πατάτες που έτρωγε και προκάλεσαν απόφραξη των αεροφόρων οδών. Ωστόσο, από το νοσοκομείο του νησιού ισχυρίζονται ότι θα ήταν καλό να γίνει και μια δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top