Ενδοοικογενειακή βία: Τα θύματα θα αξιολογούν τη βοήθεια του αστυνομικού

Με ερωτηματολόγιο και ανώνυμες απαντήσεις

Δείτε το ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 20/4/24

Έλεγχο από τους ίδιους τους πολίτες που καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία, θα περνούν οι αστυνομικοί στα τμήματα, αφού τοποθετείται ειδικό κουτί παραπόνων, όπου τα θύματα θα απαντούν σε σειρά ερωτήσεων, για να διαπιστωθεί αν οι αξιωματικοί ακολουθούν τη σωστή τακτική. 

Ενδοοικογενειακή Βία: Πάνω από 108 Περιστατικά Σε 24 Ώρες - Video

Τα θύματα θα απαντούν ανώνυμα σε ερωτήσεις, όπως «αν υπήρχε ιδιωτικότητα και χρόνος σε όσα κατέθεσαν». Αν ο αστυνομικός έλαβε ιστορικό για να προχωρήσει σε σύλληψη και αν τους ενημέρωσε ότι μπορούν να έχουν: 

  • ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • εξέταση από ιατροδικαστή
  • και ασφαλές μέρος για να μείνουν

Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία του αστυνομικού και θα μπορούν παράλληλα να ενημερώνονται για το κουμπί πανικού, αλλά και πώς μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους. 

Γλυφάδα: «Μη φωνάξεις τους αστυνομικούς, θα σε σκοτώσω»

Στο ερωτηματολόγιο θα απαντούν με ΝΑΙ ή ΟΧΙ και αν το επιθυμούν θα μπορούν να γράψουν περισσότερες παρατηρήσεις. 

Υπάρχουν βέβαια, αντιδράσεις από αστυνομικούς με κάποιους να λένε πως η αξιολόγηση θα γίνεται ανώνυμα, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται κάποιοι απλά να θέλουν να τους «βλάψουν» με μια κακόβουλη κριτική. Από την άλλη, το ερώτημα είναι ποιος θα βλέπει αυτές τις κριτικές και πώς τελικά θα αξιοποιούνται.

«Θερίζει» η ενδοοικογενειακή βία – «Βροχή» οι καταγγελίες

Μόνο την Παρασκευή 19/4, στην Αττική αναφέρθηκαν 33 περιστατικά στην αστυνομία, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 21 συλλήψεις. Όπως λένε οι ειδικοί, απαιτούνται: περισσότερες δομές, περισσότερη στήριξη και ενημέρωση των θυμάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top