Κούγιας: «Για λόγους υγείας δε θα ασκήσω τα καθήκοντά μου για πέντε μήνες»

Ζήτησε αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Συνεχίζεται στο ΜΟΔ η δίκη της κατηγορουμένης από την Πάτρα για τους θανάτους των δύο παιδιών της της Μαλένας και της Ίριδας, όμως ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας ζήτησε αναβολή για λόγους υγείας αλλά αλλά και της πειθαρχικής ποινής της δίμηνης παύσης του δικηγορικού λειτουργήματος που του επιβλήθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Κούγιας: «Είμαι κατηγορηματικός ότι η μητέρα από την Πάτρα είναι αθώα»

«Θέλουμε διακαώς να διεξαχθεί αυτή η δίκη, επιθυμεί η κατηγορουμένη να τελειώσει αυτή η δίκη, όμως για τους επόμενους πέντε μήνες, για λόγους ογκολογικούς, υγείας δεν μπορώ να ασκήσω τα καθήκοντά μου, αλλά και λόγω της υπόθεσης Λιγνάδη και της αποχής από το καθήκοντά μου για περίπου δύο μήνες που ευτυχώς συμπίπτει με τους λόγους υγείας μου, ζητώ την αναβολή της δίκης», είπε.

Ο κ. Κούγιας διευκρίνισε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του, καθώς το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. Υπενθυμίζεται ότι έχει τιμωρηθεί από τον ΔΣΑ με δίμηνη παύση από τα καθήκοντα του, ενώ ο ίδιος έχει γνωστοποιήσει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση και αναστολή της απόφασης.

Πάτρα: «Θεοποιήσατε τον Μάνο Δασκαλάκη» - Η αγόρευση Κούγια στη δίκη

«Δε σταμάτησα ούτε μια μέρα αυτούς τους 15 μήνες να ασχολούμαι με τον υπόθεση, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους άλλους συναδέλφους μόνο ο Κούγιας μπορεί να δικάσει, είμαι ο δικηγόρος που ήμουν από την αρχή», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα το κ. Κούγια για αναβολή και πρότεινε να οριστεί άλλος δικηγόρος αν ο ίδιος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

«Θα παραστούμε κανονικά. Δηλώνω πως δε θα παρατήσω την κατηγορουμένη. Τι θέλετε να γίνει; Να πεθάνουμε στο δικαστήριο; Γιατί αυτό θα γίνει αν δεν αναβάλλετε. Θα έρχομαι εδώ... αλλά για φανταστείτε τις συνθήκες!», είπε ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top