Τέμπη: Μνημείο για τα θύματα στο κέντρο της Αθήνας, με απόφαση του δήμου

Η επιλογή της τοποθεσίας και το είδος του μνημείου δεν έχουν αποφασισθεί

Όσα είχε πει η αντιδήμαρχος καθαριότητας για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών στο Mega, στις 29/2

Τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, Χάρη Δούκα.

Τρίκαλα: 57 τριαντάφυλλα για τα θύματα των Τεμπών στην παρέλαση

 Η επιλογή της τοποθεσίας, καθώς και το είδος του μνημείου θα αποφασισθεί από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, με τον οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία συνάντηση.

Τέμπη: «Για μένα δικαίωση θα είναι...» - Συγκλονίζει ο 21χρονος Δημήτρης

«Ένα χρόνο και πλέον μετά την τραγωδία, ο Δήμος Αθηναίων με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους οικείους τους, επιθυμεί να τιμήσει την μνήμη τους και να ενώσει τη φωνή του, με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημείο, που θα τιμά τη μνήμη των συνανθρώπων μας και θα διατηρεί άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια», σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

H πρωτοβουλία έρχεται μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει ένα βίντεο στα social media, όπου έδειχνε συνεργεία καθαρισμού του δήμου να σβήνουν τα ονόματα των θυμάτων που είχαν γράψει με κόκκινη μπογιά μπροστά από τη Βουλή οι συγγενείς τους. 

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από το Σύνταγμα

Το περιστατικό αυτό είχε γίνει στις 28 Φεβρουαρίου. Η αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ρωξάνη Μπέη, είχε εξηγήσει τότε στο Mega πως δε δόθηκε εντολή στο συνεργείο να καθαριστεί το σημείο και πως οι υπάλληλοι καθαριότητας ακολουθούν την ίδια διαδικασία κάθε φορά μετά τις συγκεντρώσεις και τις πορείες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top