Μ. Καρυστιανού: «Στείλτε μας βίντεο ή φωτογραφίες από το εμπορικό τρένο»

«Δοχεία με τουλόλιο και ξυλόλιο στην εμπορική αμαξοστοιχία»

Ένας χρόνος έχει περάσει από τον φρικτό θάνατο 57 συνανθρώπων μας και το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας παραμένει μυστήριο. Η "μάνα των Τεμπών", η Μαρία Καρυστιανού, με μία ανάρτησή της ζητά να προσκομιστούν -αν υπάρχουν- νέα στοιχεία.

Τέμπη: Δημοσίευμα αποκαλύπτει αλλοίωση στοιχείων για την τραγωδία

τεμπη

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η δημοσιογράφος του Star Τασούλα Παπανικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κ. Καρυστιανού, βλέποντας η ίδια όπως και οι άλλοι συγγενείς των θυμάτων ότι η έρευνα για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής, αποτέλεσμα, προχώρησε σε μία ανάρτηση ζητώντας από πολίτες να βοηθήσουν. Αναφέρει:

"Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Ελλάδας, εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό-τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του, να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: sillogos.tempi.2023@gmail.com."

Οι συγγενείς προσπαθούν να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να μπουν και νέα στοιχεία στην έρευνα. Αν δεν βρεθεί κάποιο βίντεο ή φωτογραφία, η τελευταία ελπίδα είναι να ανοίξουν οι σκληροί δίσκοι που έχουν σταλεί στο Λονδίνο από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης όπου έγινε η φόρτωση της Εμπορικής Αμαξοστοιχίας. Όμως προς το παρόν, δεν υπάρχει αποτέλεσμα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία "κόλλησε" γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμος διερμηνέας για να μεταφράσει από τα Ελληνικά στα Αγγλικά την παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή.

Την ίδια ώρα, συμπληρωματική τεχνική έκθεση που έχει παραδοθεί στον Δικαστικό Λειτουργό αναφέρει ότι στην εμπορική υπήρχαν δοχεία με ξυλόλιο και τουλόλιο και έτσι προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top