25η Μαρτίου: Mε περηφάνεια παρέλασαν οι μικροί μαθητές

Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη

Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. 

παρέλαση 25η Μαρτίου 1

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή για να παρακολουθήσει τους μαθητές από τα σχολεία του δήμου της Αθήνας να παρελαύνουν. 

παρέλαση 25η Μαρτίου 2

Την παρέλαση άνοιξαν μαθητές από σχολείο των Καλαβρύτων, κρατώντας το Λάβαρο της Επανάστασης που υψώθηκε στη Μονή της Αγίας Λαύρας και σήμανε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι μαθητές των σχολείων του δήμου της Αθήνας. Συνολικά παρέλασαν 230 σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα 229 από την Αθήνα και περίπου 1.500 μαθητές, ενώ παιάνιζαν η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων και οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

παρέλαση 25η Μαρτίου 3

Η παρέλαση πραγματοποιείται υπό την παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι πριν από την έναρξη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Η σημερινή επέτειος μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει το πώς με πίστη, τόλμη και σθένος η χώρα μας, ο λαός μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Και ειδικά αν αυτά συνοδεύονται από ομόνοια και ομοψυχία. Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια γιορτή, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη συναλληλίας στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, χρόνια πολλά Ελλάδα».

Κυριάκος Πιερρακάκης

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Δούκας τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, το "εμείς" κι όχι το "εγώ" που έγραψε ο Μακρυγιάννης, για ένα μέλλον φωτεινό, με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, με δικαιοσύνη και με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό

Με εντολή της αστυνομίας, κλειστός έμιενε σήμερα Κυριακή (24.03.24) ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 08:00 το πρωί και μέχρι το τέλος της παρέλασης, ενώ η Τροχαία εφάρμοσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των παρελάσεων.

παρέλαση 25η Μαρτίου 4

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ίσχυσε από τις 10.00 ώρα της 24-3-2024 έως πέρατος των εκδηλώσεων, καθώς και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης αυτών, από την 06.00 ώρα έως πέρατος των εκδηλώσεων στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς, ως εξής:

παρέλαση 25η Μαρτίου 5

  • Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.
  • Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα (25/3) θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής κατά τις οποίες η Τροχαία θα λάβει τα αναγκαία κυκλοφοριακά μέτρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top