Πτώση F-16: Aυτός είναι ο 29χρονος πιλότος

Πώς στήθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης 

Καλά δείχνει να είναι στην υγεία του  ο πιλότος του F- 16 που κατέπεσε σήμερα και συνετρίβη  στο Αιγαίο και ο οποίος νοσηλεύεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Πρόκειται για τον υποσμηναγό Παναγιώτη Αποστολάκη, ο οποίος έδειξε ολύμπια ψυχραιμία και κατάφερε να χρησιμοποιήσει εγκαίρως και επιτυχώς το σύστημα εγκατάλειψης του μαχητικού.

f-16

Ποιος είναι ο πιλότος του F-16

Ο ηρωικός πιλότος αντέδρασε ακαριαία και ενεργώντας σύμφωνα με την εκπαίδευσή του σώθηκε, όπως μετέδωσε ο Βαγγέλης Γκούμας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.    

O πιλότος έμεινε στη θάλασσα περίπου μιάμιση ώρα, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν κινδύνεψε αφού βρισκόταν στο ειδικό σκάφος του μηχανισμού εκτίναξης, ενώ ξεκίνησε  άμεσα μια γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης, με σωρεία θαλάσσιων και πτητικών μέσων. 

Πιλότος F-16

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συγκεκριμένα  1 ελικόπτερο Super Puma, 1 ελικόπτερο S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 αεροσκάφος CL -415 της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ βρισκόταν σε ετοιμότητα και ένα C-130.    
Τελικά, το Super Puma παρά τον υψηλό κυματισμό κατάφερε μέσα σε χρόνο -  ρεκόρ λόγω των συνθηκών να διασώσει και μεταφέρει τον πιλότο στην Αθήνα, όπου διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.       

Όπως ανέφερε  επίσης ο αμυντικός  συντάκτης του Star  Κώστας Συμεωνίδης, ο πιλότος τηλεφώνησε αμέσως μόλις προσθαλασσώθηκε με τον μηχανισμό του αεροσκάφους,  στον διοικητή της Μοίρας του, στον οποίο έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για τον εντοπισμό του.          
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top