«Καμπανάκι» από τον ΕΦΕΤ: Προσοχή στα σαρακοστιανά και τα οστρακοειδή

Πώς να ξεχωρίσετε τα φρέσκα οστρακοειδή

«Καμπανάκι» κρούει ο ΕΦΕΤ ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και συνιστά στους πολίτες να προσέχουν πολύ στην κατανάλωση των σαρακοστιανών προϊόντων, ιδίως των θαλασσινών.

Δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες, ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή, τονίζοντας ότι πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες του κατασκευαστή. Να γίνεται σωστή αποθήκευση και να μαγειρεύονται σωστά, ώστε να αποφευχθούν ιοί και γαστρεντερίτιδες.

Στα νωπά προσέχουμε να μην έχουν δυσάρεστη οσμή,  όπως για παράδειγμα οσμή αμμωνίας, αλλά να μυρίζουν θάλασσα, να έχουν συμπαγή σάρκα, γυαλάδα και  ζωηρά γιαλιστερά μάτια, χωρίς κηλίδες.

Όσον αφορά τα οστρακοειδή, εφόσον πωλούνται νωπά με κέλυφος, θα πρέπει να είναι ζωντανά. Και πώς φαίνεται αυτό; Για παράδειγμα θα πρέπει το κέλυφός  τους να είναι κλειστό και να ανοίγει πολύ δύσκολα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top