Αδειάζει η Αθήνα για την έξοδο της Καθαράς Δευτέρας 

«Βούλιαξε» η  Πάτρα για το Καρναβάλι

Όπου φύγει-φύγει οι Αθηναίοι για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας  με την κίνηση στις εθνικές οδούς να είναι αυξημένη

Ειδικότερα, καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν νωρίτερα  στη Λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος του Χαϊδαρίου καθώς και στο οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου από Ελευσίνα μέχρι τα Μέγαρα. Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά δεν αποκλείεται να αυξηθεί  εκ νέου η κίνηση μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.    

Πολύ καλύτερη ήταν η εικόνα από το πρωί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, με  σταθερή ροή των οχημάτων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα έφυγαν από την Αττική 95.867 οχήματα. Ειδικότερα 53.835 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 42.041 προς Λαμία.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

«Βούλιαξε» η  Πάτρα για το Καρναβάλι

Η Πάτρα, η «βασίλισσα του Καρναβαλιού»  έχει την τιμητική της και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα δεν  πέφτει καρφίτσα.  

Βουλιάζει η Πάτρα από κόσμο

«Βουλιάζει» η Πάτρα από κόσμο που ήρθε για το Καρναβάλι 

Όπως μετέδωσε η  Κωνσταντίνα Τσεγγενέ στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star,  η Πάτρα «βουλιάζει» από κόσμο, ενώ ενδεικτικό είναι ότι κάθε πέντε λεπτά αναχωρεί λεωφορείο τον ΚΤΕΛ από την Αθήνα!       

Χθες στην Πάτρα έφτασαν 180 λεωφορεία, σήμερα θα φθάσουν 110, ενώ από τα διόδια της Ολυμπίας Οδού, έχουν περάσει συνολικά πάνω από 100. 000 αυτοκίνητα!    


Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες  

Καρναβαλικοί προορισμοί  που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν με υψηλή πληρότητα (εκτός από την  Πάτρα) είναι επίσης η Ξάνθη, η Σκύρος, το Ρέθυμνο, η Νάουσα, η Καστοριά, ο Τύρναβος, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, η Κεφαλονιά, η Ρόδος, η Άμφισσα, η Καλαμάτα, το Γαλαξίδι και η Κέρκυρα θα προσελκύσουν Έλληνες επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα Λύσανδρος Τσιλίδης.

 Το καρναβαλικό τριήμερο έχει πάντα αυξημένη κίνηση κυρίαρχα στις περιοχές που γίνονται τα καρναβάλια με μεγάλη επιτυχία, σημειώνει ο κ. Τσιλίδης και προσθέτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό του τριημέρου τις Αποκριάς είναι το γεγονός ότι οι επισκέπτες προέρχονται από τα αστικά κέντρα κοντά στις καρναβαλικές περιοχές.

Την ίδια στιγμή το οργανωμένο ταξίδι για μία ακόμη φορά επικρατεί στον προγραμματισμό των ταξιδιωτών και για το λόγο αυτό τα γραφεία ταξιδιών προαγόρασαν θέσεις σε πλοία και αεροπλάνα προκειμένου οι καταναλωτές να αγοράσουν οικονομικά πακέτα. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι στους καρναβαλικούς προορισμούς δεν "πέφτει καρφίτσα" από τους επισκέπτες, καθώς η πληρότητα ξεπερνάει το 90% στα ανοικτά καταλύματα. Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιλίδης κάνει λόγο για μια αύξηση των πωλήσεων φέτος στα εκδρομικά πακέτα άνω του 10%,σε σχέση με το 23, όταν πέρυσι υπήρξε αύξηση 30% σε σχέση με το 2022.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των πακέτων που δόθηκαν σε Έλληνες ταξιδιώτες, αυτές κινήθηκαν σε ανταγωνιστικές τιμές και για το λόγο αυτό υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση εξηγεί ο κ. Τσιλίδης. Συγκεκριμένα ένα τριήμερο στην Πάτρα ξεκινάει από 115 ευρώ το άτομο (δυο διανυκτερεύσεις- μεταφορά και διαμονή). Ένα πενθήμερο στην Ξάνθη εκκινεί από 135 ευρώ το άτομο, ένα πενθήμερο στην Σκύρο κοστίζει 310 ευρώ, στο Ρέθυμνο 3 βράδια θα κοστίσουν 375 ευρώ το άτομο, ενώ στην Καστοριά για 2 βράδια το άτομο θα ξοδέψει175 ευρώ.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top