«Μαμά πεθαίνω. Σ'αγαπώ» - Ο 14χρονος Θάνος «έφυγε» από καρκίνωμα Νut

Στο πλευρό της μητέρας του η σύζυγος του Αλ. Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα

Τη «μάχη» με μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, το καρκίνωμα Nut, «έχασε» μέσα σε μόλις τρεις μήνες ο Θάνος.

Ο 14χρονος διεγνώσθη με την ίδια ασθένεια από την οποία «έφυγε» σε ηλικία 42 ετών ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Και οι δύο πάλεψαν γενναία, όμως δεν τα κατάφεραν, καθώς πρόκειται για μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου.

Τι είναι το καρκίνωμα nut, με το οποίο πάλεψε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Θάνος «έφυγε» λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη διάγνωση. Στις 6 Οκτωβρίου 2023 ένιωσε έναν πόνο στη μασχάλη. Η ακτινογραφία έδειξε ότι έχει πνευμονία, όμως ο οργανισμός του δεν ανταποκρινόταν στην αντιβίωση και μετά από 10 ημέρες ανακοίνωσαν στην οικογένειά του ότι πάσχει από το καρκίνωμα Nut.

Καρκίνωμα nut: Πέθανε ο 14χρονος Θάνος

Είχε καρκίνο στον πνεύμονα και ήταν η 29η περίπτωση στην Ευρώπη. Μόλις η μητέρα του άκουσε τη διάγνωση θυμήθηκε ότι έναν χρόνο πριν κατέληξε από την ίδια ασθένεια και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. 

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Θάνος ήξερε από τι νοσούσε. Ήταν αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει και πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή. 

«Μαμά πεθαίνω, σ' αγαπώ»: Τα τελευταία λόγια του μικρού Θάνου στη μητέρα του

Παρόλο που έκανε χημειοθεραπείες, ο συγκεκριμένος είναι πολύ ανθεκτικός. Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, ο Θάνος κατέληξε. 

Στο πλευρό του ήταν η οικογένειά του. Τα τελευταία του λόγια στη μητέρα του ήταν σπαρακτικά: «Μαμά πεθαίνω. Σ'αγαπώ. Είσαι πολύ όμορφη», της είπε και ύστερα ταξίδεψε για πάντα. 

«Ο Θανούλης "έφυγε" όρθιος. Ένα λεπτό πριν δεν προμήνυε τι θα συνέβαινε. Κατέρρευσε ο πνεύμονας. Σηκώθηκε και μου είπε "Μαμά, δεν παίρνω αναπνοή. Να έρθουν οι γιατροί". Κατάλαβε ότι θα "φύγει". Μου λέει "Μαμά πεθαίνω. Μαμά σαγαπάω" και έκλεισε τα μάτια του. Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που είδε όταν γεννήθηκε και ο τελευταίος όταν έκλεισε τα μάτια του», είπε συγκινημένη στις Αλήθειες με τη Ζήνα η μητέρα του, Χαρά.

Η μητέρα του Θάνου που πέθανε από καρκίνωμα nut στις Αλήθειες με τη Ζήνα

Η στήριξη της Δώρας Τσαμπάζη στην οικογένεια του Θάνου 

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης «έφυγε» από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου 2022, τρεις ημέρες πριν από τα 43α γενέθλιά του. Ο θάνατός του μετουσιώθηκε σε μήνυμα αξιοπρέπειας, δύναμης και ανθρωπιάς. Πάλευε για δύο χρόνια με το καρκίνωμα Nut. 

Η μητέρα του 14χρονου Θάνου ήρθε σε επαφή με τη σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζη, όταν ενημερώθηκε για την ασθένεια του παιδιού της. Ήταν στο πλευρό της για όσο καιρό ο Θάνος έδινε τη δική του «μάχη». Σήμερα η μια στηρίζει την άλλη.

Δώρα Τσαμπάζη - μητέρα Θάνου

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής κρατώντας η μια την άλλη. «Θέλω να ευχαριστήσω τη Χαρά που με έβαλαν στην οικογένειά τους. Δεν μπόρεσα να κάνω πολλά πράγματα. Είναι μια δυνατή γυναίκα, έχασε το παιδί της στα 14», δήλωσε η Δώρα Τσαμπάζη.

«Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Πολύ δοτικός, είναι μια μεγάλη καρδιά», είπε η μητέρα του Θάνου.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top