Ηράκλειο: «Το φάρμακο έφτασε τη μέρα της κηδείας»

Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε

Θλίψη προκαλεί η αυτοκτονία ενός 72χρονου καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο της Κρήτης, γιατί δεν άντεχε άλλο τους πόνους από την ασθένειά του και περίμενε να φτάσει το ειδικό φάρμακο για να ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες του. 

Ο 72χρονος διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα στα τέλη Δεκεμβρίου, όμως μέχρι και τη μέρα που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του δεν είχε ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες γιατί το φάρμακο ήταν σε έλλειψη. 

Καρκινοπαθής αυτοκτόνησε περιμένοντας ένα φάρμακο - Η αντίδραση Γεωργιάδη

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ξάδελφός του, Ευτύχης Σαρτζετάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, το φάρμακο έφτασε ταχυδρομικώς στο Ηράκλειο την ημέρα της κηδείας του. 

«Σας ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη που έκανα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τους πόνους, ειδικά την τελευταία εβδομάδα… γι’ αυτό δεν μπορούσα να κοιμηθώ», έγραψε στο σημείωμα που άφησε πίσω του ο 72χρονος.

Πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

«Ένας όγκος 6 εκατοστών… θα έπρεπε να νοσηλευτεί άμεσα. Δεν τον κράτησαν, αντ΄ αυτού του έκλεισαν ραντεβού στις 28 Φλεβάρη για να του κάνουν το PET SCAN για να δουν εάν και πού έχει κάνει μετάσταση. Έπρεπε να μπει άμεσα για χημειοθεραπεία, από τις αρχές του Γενάρη» τόνισε ο κ. Σαρτζετάκης.

Πρόσθεσε ακόμα πως το φάρμακο δεν υπήρχε στην Ελλάδα και ότι δεν μπορούσαν να το βρουν ούτε και με την παρέμβαση τοπικού βουλευτή. Έτσι το αναζήτησαν στη Γερμανία, από όπου παραγγέλθηκε κι έφθασε ταχυδρομικά στο σπίτι του, το βράδυ της κηδείας του. 

Ο ξάδελφος του αυτόχειρα είπε επίσης πως δεν είχε δώσει κανένα δείγμα απελπισίας και φαινόταν έτοιμος να το παλέψει. 

«Την Κυριακή το μεσημέρι κάλεσε την αδερφή του και είπε “σας αποχαιρετώ”. Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, τρέξαμε στο σπίτι, δυστυχώς ο μικρός του γιος ήταν αυτός που τον κατέβασε από το σχοινί, δεν τον προλάβαμε…», είπε.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το φάρμακο βρέθηκε μια εβδομάδα μετά από όταν ζητήθηκε»

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το συγκεκριμένο περιστατικό. 

Εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αυτόχειρα κι εξήγησε πως διεγνώσθη με καρκίνο στα τέλη Δεκεμβρίου και του είχε κλειστεί ραντεβού για να κάνει το PET SCAN δύο μήνες μετά. 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το φάρμακο που του έγραψε ο γιατρός του για να ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες ήταν σε έλλειψη στην Ελλάδα, αλλά πλέον δεν είναι. 

«Έπρεπε να το έχει στις 28 Φεβρουαρίου και βρέθηκε στις 4 Μαρτίου. Στις 4 Μαρτίου δεν πήγε για να κάνει την πρώτη του χημειοθεραπεία και στην δεύτερη δεν πρόλαβε να πάει γιατί έβαλε τέλος στη ζωή του», είπε ο υπουργός. 

Σημείωσε ακόμα πως ο καρκίνος του ήταν εξαιρετικά επιθετικός. 

Μάλιστα, ανέφερε πως η περίπτωση του 72χρονου δείχνει πως θα πρέπει να είναι πιο σύντομη και η ψυχολογική υποστήριξη προς τους καρκινοπαθείς, για όσο περνούν αυτή τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία τους βρίσκονται σε ευάλωτη ψυχική κατάσταση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top