Καρκινοπαθής αυτοκτόνησε περιμένοντας ένα φάρμακο - Η αντίδραση Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι δεν ευθύνεται το ΕΣΥ

Αυτοκτόνησε ένας 72χρονος καρκινοπαθής στο Ηράκλειο της Κρήτης, εν αναμονή του φαρμάκου που χρειαζόταν για να κάνει την χημειοθεραπεία του. 

Όλο το διάστημα που περίμενε να βρεθεί το φάρμακό του ο 72χρονος υπέφερε πολύ με την υγεία του να επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο, σύμφωνα με την οικογένειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε αφήσει και σημείωμα πριν βάλει τέλος στη ζωή του, εξηγώντας τους λόγους που παίρνει αυτή την απόφαση. 

«Το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά, πάθαμε πλάκα»

«Τέλη Δεκέμβρη διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Ξεκίνησε η διαδικασία για να μπορέσει να κάνει θεραπείες. Το ραντεβού κλείστηκε για τέλος Φλεβάρη μετά από 2 μήνες. Ο όγκος είχε πάει στα 9,5 εκατοστά, είχε αρχίσει να αισθάνεται πόνους», ανέφερε ο ξάδερφός του μιλώντας στο MEGA.

«Βρίσκουμε ότι το κόστος (σ.σ. του φαρμάκου) ήταν στα 11,75 ευρώ και χρειάζονταν 3 φιαλίδια. Το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά, πάθαμε πλάκα, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει».

Πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη - «Δεν προσήλθε για να λάβει τη θεραπεία του»

Για την αυτοκτονία του 72χρονου στην Κρήτη μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως δεν προσήλθε ποτέ στο νοσοκομείο για να λάβει την θεραπεία του. 

«Ολικό λίφτινγκ» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα. Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για να δω τί έχει γίνει. Θέλω να πω ότι δεν είναι αληθές το δημοσίευμα. Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του όπου δεν προσήλθε. Και το δεύτερο ραντεβού στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει. Το φάρμακο αυτό, έλειπε από την Ελλάδα ακριβώς για ένα 24ωρο. Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού. Και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες. Τώρα δεν θέλω να πω για κάποιον άνθρωπο που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό. Αλλά δεν ευθύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top