Τέμπη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα φορτία του εμπορικού τρένου

Οι τρεις εκρήξεις πριν τη μεγάλη φωτιά

Ένα από τα μεγάλα  ερωτήματα στην υπόθεση των Τεμπών παραμένει η αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς .O Έλληνας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, Μάνος Παπαδάκης αναλύοντας καρέ καρέ τα βίντεο της σύγκρουσης καταλήγει σε νέα δεδομένα  για το τι προηγήθηκε της μεγάλης πυρκαγιάς .

Πόρισμα της ΝΔ για τα Τέμπη: Τα μοιραία λάθη η ευθύνη της Hellenic Train

Αποκλειστικό Star: Το κατηγορητήριο καταπέλτης για τη σύμβαση 717

Παρατηρήθηκαν τρεις ηλεκτρικές εκκενώσεις σε χιλιοστά του δευτερολέπτου που δημιούργησαν το φαινόμενο της   πυρόσφαιρας. Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν και σε 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου έγινε  η πρώτη. Ακολούθησαν άλλες δύο.

Αμέσως μετά εμφανίστηκε  νέφος και η πρώτη εστία φωτιάς εντοπίστηκε  στα χαμηλά κυρίως της εμπορικής αμαξοστοιχίας . Ο ειδικός πραγματογνώμονας, Βασίλης Κοκοτσάκης εξήγησε στο Star ότι παρατηρήθηκε ακόμα και εκτίναξη βαγονιού.

 «Στο καρέ καρέ υπάρχει όλη η αληλουχία. Υπάρχει χαρακτηριστικά και η εκτίναξη την οποία κάποιος μη ειδικός δεν μπορεί να την αντιληφθεί. Τα αντικείμενα που εκτινάσσονται είναι από κάτι που υπάρχει στο τρένο και εκτινάσσονται στην επιβατική αμαξοστοιχία. Δεν υπάρχει κάτι που να λείπει. Παρατηρούμε κι εμείς αναλύοντας τη στιγμή πέραν της συγκρούσεως κι όλα αυτά τη στιγμή που ένα κομμάτι της εμπορικής αμαξοστοιχίας γίνεται μέρος αυτής της εκτόνωσης της πυρόσφαιρας».

Στην τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη  δίνεται απάντηση για την ουσία που προκάλεσε την πυρκαγιά. Είναι το ξυλόλιο  που διέρρευσε λόγω της σύγκρουσης από τα δοχεία που το περιείχαν πιθανότητα σε βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας . Η επαφή της ουσίας με τον αέρα δημιούργησε ένα εκρηκτικό μίγμα που ήρθε σε επαφή με τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο εμπορικό τρένο.

Τέμπη: Αποκάλυψη – «βόμβα» για χαμένο βαγόνι στο εμπορικό τρένο!

Τέμπη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα φορτία του εμπορικού τρένου

Για πρώτη φορά το Star φέρνει στο φως  το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας όπως έχει καταγραφεί  από τις αρχές μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων. Ένα βαγόνι  περιείχε ακτινίδια ,ένα άλλο μπύρες...

Παραλίγο «νέα Τέμπη»: Τι αποκαλύπτει το πόρισμα της Hellenic Train

Σε ένα τρίτο βαγόνι υπάρχουν όπως ζωοτροφές ενώ σε  άλλο βαγόνι υπήρχε ηλεκτρολογικός εξοπλισμός .Δυο βαγόνια της αμαξοστοιχίας ήταν κενά φορτίου ενώ σε κανένα δεν παρατηρήθηκε ανάφλεξη μυστήριο όμως παραμένει το φορτίο των βαγονιών που ήρθαν από τα Σκόπια.

Παραδόθηκε νέο πόρισμα για τα Τέμπη

Στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας παραδόθηκε ακόμη ένα  πόρισμα ,το 4ο κατά σειρά .Το έχει συντάξει ο μηχανολόγος μηχανικός Αναστάσιος Δέδες που έχει διοριστεί από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Διαπιστώνει και αυτό ότι το σύστημα αυτόματης πέδησης δε λειτουργούσε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top