Σύγκινηση στον πρώτο γάμο μεταξύ γυναικών - «Η αγάπη κερδίζει!»

Παντρεύτηκαν η Αλεξία Μπεζίκη και η Δανάη Δεληγεώργη

Βίντεο Reuters

Συγκινητικές στιγμές διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο δημαρχείο της Αθήνας, όπου τελέστηκε ο πρώτος γάμος μεταξύ ομόφυλων γυναικών.

Ανακοινώθηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα

Η Αλεξία Μπεζίκη και η Δανάη Δεληγεώργη ένωσαν και επίσημα τις ζωές τους. Δίπλα τους στάθηκαν οι δικοί τους άνθρωποι, που δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά και τη συγκίνησή τους για αυτή τη μεγάλη ημέρα.

To διεθνές πρακτορείο Reuters βρέθηκε στο μεγάλο γεγονός και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την τελετή: από την προετοιμασία των δύο γυναικών λίγο πριν την τελετή, τα χειροκροτήματα των συγγενών και των φίλων και τα δάκρυα χαράς και ανακούφισης.

Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα

Τα στιγμιότυπα κατέγραψε η κάμερα του Reuters

Γάμος Ομόφυλων: Δάκρυα συγκίνησης στον πρώτο γάμο μεταξύ δύο γυναικών

Πρώτος γάμος γυναικών στην Ελλάδα

Πρώτος γάμος γυναικών στο δημαρχείο Αθήνας

Γάμος ομόφυλων γυναικών

«Δεν έχω λέξεις να περιγράψω τα συναισθήματα που αισθάνομαι τώρα. Αισθάνομαι ανακούφιση, δικαίωση και πάρα πολύ χαρά που ήρθαν όλοι εδώ και έχει τόσο πολύ αγάπη. Η αγάπη κερδίζει», δήλωσαν οι δύο γυναίκες μετά το τέλος της τελετής.

Τον γάμο τέλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος μιλώντας στον Alpha δήλωσε: «Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές και όσοι είχαν τη χαρά να είναι και στα δύο γεγονότα έζησαν πολύ έντονα συναισθήματα. Ήταν και δική μου χαρά και τιμή που μοιράστηκα αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές με τα δύο ζευγάρια, τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους. Βεβαίως έχουμε την υποχρέωση για κάθε πολίτη της Αθήνας να διασφαλίζουμε ότι θα μπορεί να ζει και να αγαπά όποιον εκείνος επιλέγει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top