Αθώα οδηγός που παρέσυρε πεζή: «Ήταν αφηρημένη, δεν πέρασε από τη διάβαση»

Ανατροπή σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Αθώα Οδηγός Που Παρέσυρε Πεζή - Δεν Πέρασε Από Διάβαση

Οδηγός που είχε παρασύρει και τραυματίσει πεζή στη Θεσσαλονίκη, αθωώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς θεωρήθηκε ότι εκείνη ευθυνόταν για τον τραυματισμό της επειδή «ήταν αφηρημένη».

Το τροχαίο είχε σημειωθεί στις 3 Ιουνίου 2019, όταν η καταγγέλλουσα επιχείρησε τρέχοντας να διασχίσει κάθετα και τη Λαγκαδά και να περάσει στην άλλη άκρη της οδού, εκτός διάβασης και χωρίς να ελέγξει εάν περνούσε κάποιο όχημα.

Η πεζή είχε ισχυριστεί ότι ήλεγξε εάν περνούσε αυτοκίνητο και ότι προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο προς τη διαχωριστική νησίδα. Λίγο πριν φτάσει, ένα αυτοκίνητο τη χτύπησε με την αριστερή του πλευρά και την τραυμάτισε σοβαρά, όπως κατήγγειλε: «Για αρκετούς μήνες μετά το τροχαίο δε μπορούσα να περπατήσω. Με πέταξε μακριά το αυτοκίνητο και ήμουν τυχερή που δε βρέθηκα στο αντίθετο ρεύμα. Είχα υπερβολικές εκδορές στο πρόσωπο και το δέρμα μου είχε καεί, καθώς σερνόμουν με το πρόσωπο και τα χέρια για έξι μέτρα. Το αυτοκίνητο σταμάτησε 50 μέτρα πιο μακριά. Με βρήκαν σε "λίμνη" αίματος», είχε περιγράψει.

Ωστόσο, μάρτυρας που κατέθεσε ανέτρεψε τα δεδομένα και τα όσα ισχυρίστηκε η πεζή: 

«Είδα την κοπέλα να περνάει τρέχοντας μπροστά από το λεωφορείο. Η κατηγορούμενη οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο και για να την αποφύγει φρενάρισε και έστριψε δεξιά το τιμόνι προς το λεωφορείο, χωρίς να συγκρουστεί μαζί του. Το αυτοκίνητο που τη χτύπησε δεν έτρεχε. Δεν πήγα να δω εάν τραυματίστηκε επειδή βιαζόμουν, με περίμενε η κόρη μου».

Ακόμα, υποστήριξε ότι η οδηγός ήταν εκείνη που κάλεσε το ΕΚΑΒ και ότι η πεζή έπεσε ακριβώς μπροστά από το όχημά της

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι η πεζή είχε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το τροχαίο, καθώς «επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο και όχι από διάβαση και είτε έτρεχε, είτε περπατούσε κανονικά. Σίγουρα δεν έλεγξε την κίνηση των οχημάτων, γιατί αν το είχε πράξει θα είχε δει σίγουρα το αυτοκίνητο που ερχόταν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top