Κάθειρξη σε αστυνομικό που σκότωσε τον απαγωγέα της γειτόνισσάς του

Ήταν εκτός υπηρεσίας, όταν είδε ότι η γυναίκα κινδύνευε

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ  καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς στην προσπάθειά του να σώσει μια ηλικιωμένη γυναίκα από τους απαγωγείς της, πυροβόλησε και σκότωσε έναν απο τους δράστες. Η απόφαση αυτή αφοπλίζει τα χέρια των αστυνομικών, είπε ο δικηγόρος του μιλώντας στο Star και την Κατερίνα Ρίστα  

Σε 7,5 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και άσκοπους πυροβολισμούς καταδικάστηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος το 2019 κι ενω βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, γυρνώντας στο σπίτι του, είδε απαγωγείς να αρπάζουν την ηλικιωμένη γειτόνισσά του με σκοπό τη ληστεία. Εκείνος, όμως, δεν αδιαφόρησε... Αν και είχε στο αμάξι τον ανήλικο γιό του, τους ακολούθησε, ενώ παράλληλα ειδοποίησε τους συναδέλφους του.

Ρίσκαρε τη ζωή του και κατέβηκε απο το όχημα για να σώσει τη γυναίκα, όπως είπε ο ίδιος, όμως στην προσπάθειά του αυτή, δυστυχώς τραυμάτισε θανάσιμα έναν από τους απαγωγείς, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η πράξη του αυτή οδήγησε στην καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ με τα αρχικά Τ.Ν , συνεχίζει να υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και καθημερινά να θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο για την προστασία του πολίτη. Η απόφασή αυτή του προκάλεσε απογοήτευση.

«Αφοπλίζει τα χέρια του Έλληνα αστυνομικού να συνδράμει, όποτε βλέπει να τελείται μπροστά του κάποιο αδίκημα, κάποιο έγκλημα. Έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη, επειδή έκανε αυτό που θα θέλαμε να γίνει αν μας συμβεί κάτι κακό», δήλωσε στο Star ο δικηγόρος του αστυνομικού, Θανάσης Ζαμάνης.

Ο ειδικός φρουρός είναι πατέρας δύο παιδιών και υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ 13 χρόνια. Αυτό που ελπίζει είναι στο Εφετείο η απόφαση να αλλάξει. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top