Αγρότες: Περισσότερα από 150 τρακτέρ στο Σύνταγμα την Τρίτη

Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Σε εξέλιξη είναι η κάθοδος των Θεσσαλών για το αγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στο Σύνταγμα. Το κομβόι των τρακτέρ ξεκίνησε από Θεσσαλία και αναμένεται να φτάσει στο Κάστρο αργά το απόγευμα. 

Αγρότες: Το σχέδιο για την «απόβαση» στην Αθήνα - 200 τρακτέρ στο Σύνταγμα

«Όσοι είμαστε θα μπούμε στο Σύνταγμα ειρηνικά, το θέμα είναι η κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα» δήλωσε ο Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας. 

Στις δέκα το πρωί αγρότες των Φαρσάλων και της Καρδίτσας  έβαλαν μπρος τις μηχανές τους και με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βγήκαν στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος. Ξεκίνησαν το δεκάωρο ταξίδι τους προς το Κάστρο Βοιωτίας  όπου θα ενωθούν με τους Μακεδόνες συναδέλφους τους για να κατευθυνθούν όλοι προς την Αθήνα.

Μητσοτάκης για αγρότες: «Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους»

«Είμαι ένας από αυτούς που θα οδηγήσει το τρακτέρ για το Σύνταγμα, είναι ρίσκο γιατί είναι 15 ώρες ταξίδι, αλλά δεν υπάρχει σωτηρία για τίποτα» δήλωσε ο Βασίλης Τριανταφύλλου Αγρότης Φαρσάλων. 

Ξεκίνησε το κομβόι με τα τρακτέρ για την Αθήνα

Οι αγρότες γέμισαν τα ντεπόζιτα των τρακτέρ, ενώ φορτηγά με καύσιμα, θα ακολουθούν, όπως και περιπολικά  θα συνοδεύουν  το κομβόι το οποίο κινείται με χαμηλή ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα.

«Είναι δύσκολο το ταξίδι, αλλά καλύτερα να υποφέρουμε εμείς με ένα ταξίδι, παρά όλη την χρονιά. Εμείς τα φάγαμε τα ψωμιά μας, το κάνουμε για τα παιδιά μας» ανέφερε ο Θανάσης Συμεωνίδης, αγρότης στην Καρδίτσα. 

Αγρότες: Περισσότερα από 150 τρακτέρ στο Σύνταγμα 

Το άλλο ισχυρό μπλόκο των αγροτών ξεκίνησε από την Λάρισα.

«Υπάρχει ενθουσιασμός και αγωνιστική διάθεση. Τα τρακτέρ θα είναι πάνω από 150» ανέφερε ο Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. 

Τρακτέρ θα φτάσουν  και από την Μακεδονία, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετέχουν αγρότες από την Πελοπόννησο, την Εύβοια και  την Κρήτη.

Έρχεται νέο επίδομα για τις αγρότισσες μητέρες 

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, αναζητά νέα μέτρα στήριξης.

Σε αυτό εντάσσεται και το νέο επίδομα  που θα  δίνεται στην αγρότισσα μητέρα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί ενώ ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως άμεσα θα ξεκινήσει  διάλογος για τον Ειδικό Φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για το 2025.

«Για έναν δικαιότερο και με μόνιμα χαρακτηριστικά πλέον  τρόπο επιστροφής του Ε.Φ.Κ του πετρελαίου ο οποίος καταργήθηκε το 2016» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top