Αγρότες: Το σχέδιο για την «απόβαση» στην Αθήνα - 200 τρακτέρ στο Σύνταγμα

Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ

Οι αγρότες προετοιμάζονται για την κάθοδο με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και διαμηνύουν πως αυτό θα είναι το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ. Έχουν εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο πολιορκίας της πρωτεύουσας.

Μητσοτάκης για αγρότες: «Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους»

Το σχέδιο των αγροτών για την «απόβαση» στην Αθήνα 

Το σχέδιο των αγροτών για την «απόβαση» στην Αθήνα μπαίνει σε εφαρμογή από αύριο, Δευτέρα 19/2. Ο τριψήφιος αριθμός που λένε οι αγρότες, μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη και σε 200 τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, σύμφωνα με το συντονιστικό των μπλόκων. 

δεμερτζής

Πώς θα φτάσουν όμως; 

Αύριο, Δευτέρα, τα τρακτέρ θα ξεκινήσουν από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, δηλαδή Λάρισα Καρδίτσα, Τρίκαλα, αλλά και από τα μπλόκα  της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας όπου τα τρακτέρ θα φτάσουν φορτωμένα  σε νταλίκες. Προορισμός το μπλόκο του Κάστρου στην Βοιωτία όπου θα διανυκτερεύσουν εκεί. Το πρωί της Τρίτης θα ξεκινήσουν για την Αθήνα και σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τα τρακτέρ και από την Εύβοια. Η «πολιορκία», δεν θα είναι μόνο από την Κεντρική και βόρεια Ελλάδα αλλά  και από την Πελοπόννησο, όπου  οι αγρότες θα καταφθάσουν με αγροτικά οχήματα και λεωφορεία. 

Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που θα επικρατήσει στις δυο εθνικές οδούς Αθήνας -Θεσσαλονίκης και Αθήνας -Πάτρας. Η προσυγκέντρωση θα  γίνει στην Ομόνοια στις 5.30 και στη συνέχεια, τα τρακτέρ θα φτάσουν στο Σύνταγμα μέσω της Σταδίου.

Απανωτές συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. για κάθοδο αγροτών στην Αθήνα

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη οριστικοποίησης από την Ελληνική Aστυνομία για το πώς θα χειριστούν το ζήτημα της καθόδου των τρακτέρ.

Μέχρι τώρα οι πληροφορίες λένε ότι οι αρχές δε θα εμποδίσουν τα τρακτέρ και θα μπουν στην Αθήνα

Πόσα τρακτέρ όμως;

Το μεγάλο ερωτηματικό, λοιπόν, αυτή τη στιγμή για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι το πόσα γεωργικά μηχανήματα θα κατέβουν .

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν θα οριστεί από την αστυνομία, ενώ η πορεία θα γίνει σε όλη τη διάρκεια με συνοδεία αστυνομικής δύναμης. 

Η συγκέντρωση αναμένεται να κρατήσει αρκετές ώρες, γεγονός που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε περιφερειακούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Υπήρχαν κάποιες σκέψεις όπως να κλείσει η μια λωρίδα της Σταδίου, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί αν γίνει .
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top