Εισαγγελική έρευνα για την «πτώση» του server στο ΕΚΠΑ

Στόχος να ερευνηθεί η ζημιά στο πληροφοριακό σύστημα

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την «πτώση» του server στο ΕΚΠΑ.

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή ο υπάλληλος που βοήθησε στο σαμποτάζ των εξετάσεων

Οι εισαγγελικές αρχές παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες ανέμεναν κάποια έγγραφη αναφορά, αλλά τελικά προκρίθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων και συγκεκριμένα παρακώλυση λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθορά ψηφιακών δεδομένων.

Στόχος είναι να διακριβωθεί ποια είναι η έκταση της ζημίας στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και να ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργήσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού θα ληφθούν καταθέσει εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών  και θα ζητηθεί να διαβιβαστεί αντίγραφο της ΕΔΕ που φέρεται να διενεργείται.

Μετά το τέλος της έρευνας ο φάκελος της δικογραφίας θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού και τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top