Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: 10 ημέρες ήταν σε γραφείο ο εκρηκτικός μηχανισμός 

Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία  

Προ 10ημερου φαίνεται να απεστάλη ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες! 

Θεσσαλονίκη: Εκκένωση των δικαστηρίων - Έστειλαν βόμβα στην πρόεδρο Εφετών

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον ο μηχανισμός εκρήγνυτο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα και ότι τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι φάκελος με εκρηκτικό είχε σταλεί στις 24/6/2010 στο γραφείο του τότε και νυν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υπασπιστής του, αστυνομικός υποδιευθυντής, Γιώργος Βασιλάκης   

Ο φάκελος στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της Προέδρου Εφετών που ήταν η παραλήπτρια του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Μόλις σήμερα, γύρω στις 2 μμ, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο.

Το περιεχόμενό του όμως της κίνησε υποψίες και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντός της που έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις, η παραλήπτρια το παρέδωσε προς διερεύνηση. 

Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα. Απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top