Αγρότες: Πού και πότε θα στήσουν μπλόκα σήμερα Παρασκευή  

Συγκρότηση 15μελούς αντιπροσωπείας για συνάντηση με Μητσοτάκη    

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη.  

Μπλόκο αγροτών στον Πλατύκαμπο Λάρισας       

Μπλόκο αγροτών στον Πλατύκαμπο Λάρισας  

Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες

Οι συμμετέχοντες στα αγροτικά μπλόκα των Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό το απόγευμα από τις 6 μ.μ. στο ένα ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στον κόμβο Μουδανιών. 

Αντίστοιχη κινητοποίηση, επίσης στις 6 μ.μ. θα γίνει επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και στα δύο ρεύματα.  

Μπλόκα αγροτών σε εθνικές οδούς: Σφίγγει ο κλοιός για Αθήνα - Θεσσαλονίκη 

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο ημέρες έχει στηθεί νέο αγροτικό μπλόκο στην ορεινή Χαλκιδική και συγκεκριμένα στα Βραστά ή αλλιώς Βράσταμα.  

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς μισής ώρας, από τη 1 μ.μ. προχώρησαν και σήμερα αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, αν και υπάρχουν και κάποιοι που θα προβούν σε δίωρη αντίστοιχη κινητοποίηση από τις 6 μ.μ. Ορισμένοι, όπως αυτοί στον κόμβο της Γαλάτιστας επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, έκλεισαν το δρόμο από τη 1 μ.μ. και για ένα δίωρο, αφήνοντας ωστόσο μία λωρίδα ελεύθερη για τη διέλευση των οχημάτων και φορτηγών.  

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας προχώρησαν τα αγροτικά μπλόκα στους κόμβους Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας και Στρυμονικού επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών και σε άλλα σημεία στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερία, όπως μεταξύ άλλων κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, Γιαννιτσά και Χαλκηδόνα.  

Μοίρασαν μπουκάλια με γάλα κτηνοτρόφοι στο Δερβένι! 
       

Στο μπλόκο του Δερβενίου, δυναμικό «παρών» έδωσαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι και μοίρασαν 200 μπουκάλια των 500 Ml στα διερχόμενα οχήματα και φορτηγά από την παράπλευρη οδό!  «Πέρυσι πουλούσα 1,60 ευρώ/λίτρο το πρόβειο γάλα, τον Νοέμβριο η τιμή του έπεσε στο 1,55 ευρώ/λίτρο, τον Δεκέμβριο στο 1,50 ευρώ/λίτρο και τώρα μας είπαν ότι στο τιμολόγιο Ιανουαρίου θα το δούμε στο 1,40 ευρώ/λίτρο», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Γιάννης Παναγιωτίδης, προσθέτοντας «για όσα λέω έχω όλα τα σχετικά τιμολόγια».

Για αύριο στις 19.30, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.  

 

Συγκρότηση 15μελούς αντιπροσωπείας για συνάντηση με Μητσοτάκη 

 

Την 15μελή αντιπροσωπεία τους που θα εκπροσωπήσει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στην επερχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που αναμένεται να γίνει την Τρίτη 13/2 στην Αθήνα, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στην Σίνδο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, και στην οποία έδωσαν το «παρών», εκπρόσωποι από τουλάχιστον 50 αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top