Κάμερες σε όλα τα γήπεδα και εισιτήρια μέσω του gov.gr wallet

Τι αλλάζει από τις 7 Μαρτίου στα γήπεδα - Μέτρα για την οπαδική βία

Aπόσπασμα από την ανακοίνωση των μέτρων κατά της οπαδικής βίας/ βίντεο ΣΚΑΪ

Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Οπαδική βία: Τα επτά μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξή της

«Ο αθλητισμός ενώνει και δε διχάζει. Δεν έχει χρώμα, ιδεολογικό πρόσημο, στη βάση αυτών των αρχών πήγαμε ένα καινούριο νομοθετικό πλαίσιο στη Βουλή και το ευχάριστο και το θετικό ήταν πως όλες οι πλευρές ήταν μαζί σε αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε πράξη. Να αντιμετωπίσουμε την αθλητική βία», τόνισε αρχικά ο κ. Βρούτσης.

Οπαδική βία: Τα θύματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Οπαδική βία: Το χρονοδιάγραμμα των τριών μέτρων

13 Φεβρουαρίου: Ανοίγουν τα γήπεδα με θεατές- Αν υπάρξει παραβατική συμπεριφορά κλείνει το γήπεδο

«Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγοντας τα γήπεδα, θα υπάρχει ένα νέο περιβάλλον, στο οποίο υπάρχει μια νέα διαρκής επιτροπή αντιμετώπισης βίας, η οποία θα επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις με κατεξοχήν το κλείσιμο γηπέδων για τους φιλάθλους. Αν πέσει κροτίδα, πυρσός, επικίνδυνο αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας η συγκεκριμένη ομάδα. Στόχος μας είναι να μην επηρεάσουμε το πρωτάθλημα και δεν το επηρεάζουμε. Δεν παρεμβαίνουμε ούτε στη βαθμολογία, ούτε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Εάν δεν τηρηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα η επόμενη αγωνιστική ή οι επόμενες αγωνιστικές θα γίνουν χωρίς φιλάθλους, διασφαλίζοντας και προασπίζοντας την ασφάλεια του πολίτη, του φιλάθλου και των αθλητών», είπε ο υπουργός.

7 Μαρτίου: Κάμερες σε όλα τα γήπεδα

«Στις 6 Μαρτίου ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία που αν δεν τηρηθεί, από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο που δε θα έχει τηρήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των καμερών, δε θα ανοίξει σε φιλάθλους. Κλιμάκια και από τα τρία υπουργεία επισκέφτηκαν όλα τα γήπεδα και έγινε κοινή συζήτηση για το πώς θα εγκατασταθούν οι κάμερες», εξήγησε ο Γιάννης Βρούτσης.

9 Απριλίου: Ταυτοποιημένα εισιτήρια

«Από τις 9 Απριλίου έρχεται και η τρίτη μεγάλη θεσμική αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία. Δηλαδή θα μπαίνει στο γήπεδο μόνο όποιος έχει ταυτοποιηθεί με όνομα, επίθετο, διεύθυνση και τηλέφωνο.

Η αγορά των εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet και εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top