Μεσολόγγι: «Μάλλον δε σχετίζεται η αρχαιοκαπηλία με τον φόνο του Μπάμπη»

Πού προσανατολίζονται οι αρχές

Όλο και περισσότερο απομακρύνεται το σενάριο της εμπλοκή κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι

Μεσολόγγι: Οι ύποπτες συναλλαγές του κρεοπώλη με τα λεφτά του Μπάμπη

Σύμφωνα με το pelop.gr από τις εξαντλητικές έρευνες των αρχών δεν έχει προκύψει ότι ο 51χρονος κρεοπώλης πήρε εντολή να εκτελέσει τον 31χρονο για να του κλείσει το στόμα, επειδή γνώριζε δήθεν κάτι επιβαρυντικό για κάποιο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων. Ωστόσο γνωρίζουν ότι υφίσταται τέτοιο κύκλωμα, το οποίο λυμαίνεται τον κάμπο του Ευηνοχωρίου. 

Απομακρύνεται το σενάριο εμπλοκής κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου

Απομακρύνεται το σενάριο εμπλοκής κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου

Οι αρχές έχουν εντοπίσει τα άτομα που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι. Ο Μπάμπης μάλιστα φέρεται να είχε επαφές μαζί του, όπως και ο κρεοπώλης. Όμως η αρχαιοκαπηλία λογίζεται μια παράπλευρη, παράνομη δραστηριότητα, που δε φαίνεται να έχει σχέση με το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου. 

Μεσολόγγι: Νέες αποκαλύψεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή

Ως κίνητρο οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξακολουθούν να πιθανολογούν ότι είναι τα δανεικά που δεν επέστρεφε ο κρεοπώλης στον 31χρονο, τα οποία το θύμα τα ζητούσε με επιτακτικό τρόπο, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του. 

Κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου εκτιμάται ότι ήταν τα δανεικά που είχε δώσει στον κρεοπώλη

Κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου εκτιμάται ότι ήταν τα δανεικά που είχε δώσει στον κρεοπώλη

Αυτή την εκδοχή ασπάζεται και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος συνεργάζεται με την οικογένεια του Μπάμπη και πραγματοποιεί δική του έρευνα. 

Μεσολόγγι: Το DNA ρίχνει «φως» - Υπήρξε πάλη μεταξύ Μπάμπη και κρεοπώλη;

«Δε φαίνεται να συσχετίζεται η έντονη δράση αρχαιοκάπηλων στην Αιτωλοακαρνανία με τον φόνο του Μπάμπη από τα στοιχεία που κι εγώ έχω συλλέξει. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι μέγα πρόβλημα η ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων, γιατί δρουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα στο παρελθόν στον ίδιο νομό, όπως είναι γνωστό, φρόντισαν να κλείσουν τα στόματα δύο αθώων κτηνοτρόφων», είπε στο pelop.gr.

Ανώτατη αστυνομική πηγή, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός ότι συνελήφθη ο 36χρονος ενόσω έτρεχαν οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για τον φόνο του Μπάμπη.

Μεσολόγγι: Δύο μυστηριώδεις θάνατοι στον βάλτο - Συνδέονται με τον Μπάμπη;

«Οι θεσσαλονικείς συνάδελφοι είχαν την πληροφορία και εντόπισαν τον 36χρονο στην Αθήνα, έχοντας σχετική πληροφορία για την αρχαιοκαπηλική δραστηριότητά του, σε χρόνο που προηγείτο της ημερομηνίας του φόνου. Ενώ από τις λεπτομερείς έρευνες δεν προέκυψε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε επαφές με τον Μπάμπη και τον κατηγορούμενο κρεοπώλη, άσχετα αν δράστης και θύμα ενδιαφέρονταν για αρχαιολογικά ευρήματα…», τόνισε.

Οι Αρχές ασφαλείας Μεσολογγίου ευελπιστούν ότι μόλις ο κρεοπώλης βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας για δεύτερη φορά, (ίσως και εντός της εβδομάδος, εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο βαλλιστικός έλεγχος των δύο καραμπινών που βρέθηκαν στο σπίτι του), υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων σε βάρος του θα λυγίσει και θα ομολογήσει τα πάντα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top