Σε έξαρση η Ιλαρά - Ανησυχία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Τι συνιστά ο ΕΟΔΥ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά τα καμπανάκια που χτύπησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για έξαρση της ιλαράς.  

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στον ΕΟΔΥ για τη νόσο συζητήθηκε το σχέδιο δράσης με τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα.  

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έξαρση της νόσου είναι αποτέλεσμα του εμβολιαστικού κενού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα περιστατικά ιλαράς στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά τριάντα φορές, καταγράφηκαν δηλαδή 30.000 μολύνσεις.

Για αυτό το λόγο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη για το σχέδιο που θα ακολουθήσει ώστε να μην ζήσουμε ξανά μία επιδημία ιλαράς αντίστοιχη του 2017 όπου καταγράφηκαν 3.259 κρούσματα και 3 θάνατοι.  

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των παρεμβάσεων που συζητήθηκαν θα είναι ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως οι Ρομά και οι μετανάστες. 

Πάντως σε μία προσπάθεια να χτιστεί ένα τείχος προστασίας οι ειδικοί συστήνουν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό και οι ενήλικες, όσοι είναι γεννημένοι από το 1970 και μετά, που δεν έχουν νοσήσει με ιλαρά. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top