Μεσολόγγι: Ανάρπαστοι οι ανιχνευτές - Πού και πώς κυνηγούν οι χρυσοθήρες

«Αν δεν προσέξεις την ομάδα, μπορεί να μη γυρίσεις ποτέ σπίτι σου»

Λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του, ο Μπάμπης αναζητούσε στο διαδίκτυο από το κινητό του τηλέφωνο πληροφορίες για κρυμμένους θησαυρούς. Ερευνητές που πουλάνε ανιχνευτές λένε στο Star πως οι πωλήσεις για συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και χρυσού κάνουν θραύση το τελευταίο διάστημα.

Μεσολόγγι: To πρώτο τηλεφώνημα του κρεοπώλη μέσα από τις φυλακές 

«Στο Μεσολόγγι έχει μια δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι κάτι κρύβεται εκεί είτε από τους Γερμανούς, είτε από τον εμφύλιο ή την τουρκοκρατία. Ψάχνουν για λίρες» είπε ο ερευνητής Γεώργιος Πολατίδης στο Star. «Έχουμε δώσει 12 ανιχνευτές μετάλλων στο Μεσολόγγι. Για να τους αγοράσουν, υπάρχει ενδιαφέρον δεν τους αγοράζεις έτσι» συμπλήρωσε. 

Από τις τελευταίες κινήσεις του Μπάμπη, φαίνεται ότι ενδιαφέρον για το κυνήγι χρυσού έδειχνε και ο ίδιος. Λίγο πριν πάει στο ραντεβού με τον χασάπη, ήθελε να μάθει για τα σημάδια σε κλαδιά και πέτρες που οδηγούν σε λίρες. 

Πού και πώς κυνηγούν οι χρυσοθήρες

Συνήθως όσοι ψάχνουν για χρυσό ή λίρες στην περιοχή κινούνται γύρω από την αρχαία πόλη της Καλυδώνας. Όπως λένε και κάτοικοι της περιοχής, πολλές φορές έχουν δει βράδυ ανθρώπους να κυκλοφορούν στο βουνό και να σκάβουν.

Μεσολόγγι: Πώς κλωνοποίησε η ΕΛ. ΑΣ. το κινητό του Μπάμπη   

Τα αυτοκίνητα των χρυσοθήρων είναι φορτωμένα με φτυάρια, πυξίδες, φακούς και ειδικούς ανιχνευτές που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ. 

Χωρίς χάρτη όμως, όπως λέει αποκλειστικά ένας χρυσοθήρας στην Κωνσταντίνα Τσεγγενέ, δεν πάνε πουθενά. «Βάσει του χάρτη ξεκινάμε, βάζουμε κάποιους τσιλιαδόρους ή μέρα ή νύχτα και βάσει πληροφορίας μας λένε που υπάρχει ο μύθος και εμείς κάνουμε τις έρευνες». 

Χρυσοθήρας στο Star: «Αν δεν προσέξεις την ομάδα, μπορεί να μη γυρίσεις ποτέ σπίτι σου»

«Αν έχω πάει με κάποιον άλλον και δεν ξέρει κανένας πού είμαι, δεν θα χάσει κάτι. Δεν σε βρίσκει κανένας. Και να σε βρει, θα σε βρει μετά από ένα μήνα ή μπορεί να μην σε βρει και ποτέ».

Όπως αποκαλύπτει στο Star ένας από τους χρυσοθήρες, έχει κινδυνεύσει ακόμα και η ζωή του. «Ήρθαν δυο άτομα, ένας από δεξιά και ένας από αριστερά, "ή φεύγετε ή σας σκοτώνουμε". Αν δεν έχεις διαλέξει τους κατάλληλους ανθρώπους, δεν ξέρεις αν γυρίσεις και σπίτι σου».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top