Greek Mafia: Συλλήψεις για τις δολοφονίες Ρουμπέτη και Σκαφτούρου

Αναζητούνται και άλλα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή Ζήνα το βράδυ

Σε συλλήψεις για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη, καθώς και για μια απόπειρα δολοφονίας που είχε γίνει στην Πιερία προχώρησε η ΕΛΑΣ και η συγκεκριμένα η Ασφάλεια Αττικής.

Greek Mafia: Η εκτέλεση «Ζαμπόν» στον Νέο Κόσμο και το λαθρεμπόριο καυσίμων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δυο αλλοδαποί από την πρώην Σοβιετική Ένωση ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα το οποία αναζητούνται.

Όπως αναφέρουν πηγές από την αστυνομία πρόκειται για τους εκτελεστές των παραπάνω «συμβολαίων θανάτου» και όχι για τους ηθικούς αυτουργούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δολοφονίες σχετίζονται με λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων.

Greek Mafia: Οι δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Ο Γιάννης Σκαφτούρος 55 ετών, γνωστός και ως «θείος Τζο» στον χώρο της Greek Mafia δολοφονήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα, τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Δράστες φέρεται να ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Οι δύο σταμάτησαν κοντά στο σπίτι, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και τον «γάζωσαν» με 15 σφαίρες, μπροστά στα μάτια των 10 συγγενών και φίλων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης δολοφονήθηκε μαζί με τον αδελφό της συζύγου του τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά. Τα θύματα βρίσκονταν σε όχημα που οδηγούσε ο Ρουμπέτης. Όταν ο συνοδηγός κατέβηκε να ανοίξει την πόρτα του γκαράζ, οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Στην Πιερία είχε γίνει απόπειρα δολοφονία κατά του Μαυρόπουλου.

Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για την ίδια ομάδα εκτελεστών .

Οι έρευνες της ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top