Καιρός: Πού θα χιονίσει την Τρίτη και την Τετάρτη - Στα λευκά η Πάρνηθα

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη / Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Έρχονται τα πρώτα «σκληρά» κρύα, καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη μια ψυχρή εισβολή θα απασχολήσει τη χώρα μας, φέρνοντας χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.  

Καιρός: Έρχονται δύο κύματα ψύχους με χιόνια και στην Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, έπρεπε να φτάσουμε κοντά στα μισά του Ιανουαρίου για να δούμε στους προγνωστικούς χάρτες καιρού τα πρώτα «σκληρά» κρύα να προσεγγίζουν και τη χώρα μας τα οποία είναι σε θέση να φέρουν και τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις.

Πού θα χιονίσει την Τρίτη και την Τετάρτη 

Αν και σύντομης διάρκειας αυτό το ψυχρό κύμα, θα καταφέρει να ντύσει στα λευκά αρκετά ορεινά – ημιορεινά τμήματα της χώρας μας χαρίζοντας τον χορό των χιονονιφάδων και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Οι λευκές αποχρώσεις θα κυριαρχήσουν από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, ακόμη όμως και σε νησιά μας στο βόρειο – βορειοανατολικό Αιγαίο π.χ στη Λήμνο.

Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βουνά του νομού Αττικής με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω.

Έτσι, λοιπόν, όσοι επιθυμούν μπορούν την Τετάρτη να ανηφορίσουν προς Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και στα πολύ ψηλά του Υμηττού για να δουν χιονονιφάδες να πέφτουν ή και αρκετά εκατοστά στρωμένου χιονιού στα ψηλά της Πάρνηθας.

καιρός

Η νέα κακοκαιρία θα φέρει όμως και θυελλώδεις και παγερούς βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις στην Αττική, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς τόνισε μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star πως θα επηρεαστούν κυρίως περιοχές της Δυτικής Αττικής, και λιγότερο η Πάρνηθα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top