Μήνυμα 112 στη Δυτική Ελλάδα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Μήνυμα του 112 για την επερχόμενη κακοκαιρία εστάλη στους κατοίκους της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Αχαΐας και νησιών του Ιονίου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το Σάββατο - Οι προειδοποιήσεις

«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01/2024 ως απόγευμα Κυριακής 07/01/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε συγκεκριμένα το μήνυμα.

'Ηχησε το 112 στη Δυτική Ελλάδα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Μάλιστα σύμφωνα με το meteo.gr, σε κάποιες περιοχές θα υπάρχουν χαλαζοπτώσεις ακόμα και ανεμοστρόβιλοι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρoυν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01 με κύρια χαρακτηριστικά:

  •  Τις βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες γρήγορα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 07/01 θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός των νοτιότερων νησιωτικών τμημάτων.
  • Τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους (>2 εκ.) και ανεμοστρόβιλους.
  •  Τα σημαντικά ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές περισσότερα από 150-200 mm.
  • Τις πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά πάνω από τα ~1500 μέτρα (ενδεικτικό υψόμετρο).

  •  Τους νότιους ανέμους εντάσεως έως 7-8 μποφόρ.

  •  Τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).  

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών παρουσιάζονται το αθροιστικό ύψος βροχής που αναμένεται έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 08/01 στη χώρα μας και στη Δυτική Ελλάδα.

'Ηχησε το 112 στη Δυτική Ελλάδα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

'Ηχησε το 112 στη Δυτική Ελλάδα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Απαγορευτικό απόπλου την Κυριακή 7/1 λόγω της κακοκαιρίας από Ραφήνα και Πειραιά

Δεν θα υπάρξουν δρομολόγια πλοίων από Ραφήνα και Πειραιά την Κυριακή (07/01) λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν επιτρέπουν τον ασφαλή απόπλου των πλοίων και έτσι θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top