Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το Σάββατο - Οι προειδοποιήσεις

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και χιόνια

Για έντονα καιρικά φαινόμενα από το Σάββατο, με καταιγίδες, ίσως και πλημμύρες και κατολισθήσεις, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Αρχικά, το σκηνικό του καιρού μέχρι και το απόγευμα των Θεοφανίων θα είναι ανοιξιάτικο, ωστόσο από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (6/1) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες ανά την επικράτεια. Παράλληλα, θα πέσουν και χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σήμερα, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ώστε να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός, καθώς και ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ για τα Θεοφάνια

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (6/1) έως το βράδυ της Κυριακής (7/1), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Ο καιρός το Σάββατο 6/1 (Θεοφάνια)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Την Κυριακή 7/1

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική και Νότια Πελοπόννησος) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με ύφεση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι-νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top