Θεοφάνεια:  Ένας 8χρονος έπιασε τον σταυρό στο Ηράκλειο!

Τι ευχήθηκε ο μικρός Ευτύχης μετά τον αγιασμό των υδάτων 

Ο 8χρονος Ευτύχης Σαραντινός ήταν εκείνος που τελικά έπιασε τον Σταυρό στον αγιασμό των υδάτων κατά την ημέρα των Θεοφανείων στο Ηράκλειο Κρήτης,  ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον προβλήτα του μικρού Κουλέ, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Ο αγιασμός των υδάτων στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο αγιασμός των υδάτων στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτογραφία Creta Live)  

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα ο εορτασμός σε ολόκληρη τη χώρα  

Όπως αναφέρει το cretalive.gr στα νερά του λιμανιού έπεσαν 50 κολυμβητές για να πιάσουν το Σταυρό αλλά ο 8χρονος ήταν αυτός που κατάφερε να τον πιάσει πρώτος. 

Ο 8χρονος Ευτύχης Σαραντινός ο οποίος έπιασε τον Σταυρό στον αγιασμό των υδάτων στο Ηράκλειο

Ο 8χρονος Ευτύχης Σαραντινός ο οποίος έπιασε τον Σταυρό στον αγιασμό των υδάτων στο Ηράκλειο (φωτογραφία Creta Live) 

Ο μικρός Ευτύχης κρατώντας στα χεράκια του το Σταυρό που μόλις του είχε φορέσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο «υγεία, αγάπη, ειρήνη και χαρά». 

Προηγήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά,  ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου.

Το «παρών» στον εορτασμό έδωσαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, βουλευτές του νομού, Αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top