Προθεσμία πήρε ο νοσηλευτής που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Σε βάρους του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Πάτρα: Συνελήφθη νοσηλευτής που κατηγορείται για βιασμό ασθενούς / Βίντεο από ΣΚΑΪ

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στην Πάτρα οδηγήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο νοσηλευτής του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» μετά την καταγγελία σε βάρος του από 23χρονη ασθενή για σεξουαλική κακοποίηση στα επείγοντα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στον ανακριτή.

Καταγγελία για νοσηλευτή στην Πάτρα ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ασθενή

Κατά τη μεταγωγή του στον Εισαγγελέα δεν απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν δημοσιογράφοι σχετικά με τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του, σύμφωνα με το tempo24.news.

Η 23χρονη υπέβαλε μήνυση για βιασμό σε βάρος του νοσηλευτή με αποτέλεσμα η προσαγωγή του να μετατραπεί σε σύλληψη και σε βάρος του να σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης διέταξε ήδη τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό.

TikToker καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από δημοτικούς αστυνομικού

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ 

Στο φερόμενο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης από νοσηλευτή σε βάρος 23χρονης ασθενούς στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» μέσα στον χώρο των Επειγόντων, στη διάρκεια της εφημερίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η 23χρονη πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας από τον Πύργο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Εξετάστηκε από γιατρό και οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις.

Ο γιατρός έφυγε μετά τη λήψη των δειγμάτων και ο νοσηλευτής που παρέμεινε με την ασθενή κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση της 23χρονης.

«Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο. Η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία και η εφημερεύουσα προϊσταμένη ειδοποίησαν διοίκηση και την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον νοσηλευτή ο οποίος κρατείται και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα. Η διοίκηση πολύ σωστά διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Επίσης, η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας σωστά διέταξε ΕΔΕ. Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, να απολυθεί ο νοσηλευτής» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Επισημαίνει ωστόσο τα κενά της νομοθεσίας και της διαδικασίας: «Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες και όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε – έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να λαμβάνει το 50% του μισθού του. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top