Ρέντη: Διαμαρτυρία αστυνομικών στη Βουλή για τον τραυματία συνάδελφό τους  

Προστατευόμενος μάρτυρας ο 18χρονος αν δώσει στοιχεία για τους καθοδηγητές

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη. Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στον εντοπισμό εγκληματικής οργάνωσης και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν τον 18χρονο κατηγορούμενο που προφυλακίστηκε, ως προστατευόμενο μάρτυρα.

Ρέντη: «Έπιασα τη φωτοβολίδα, αλλά δεν την εκτόξευσα» λέει ο 18χρονος

Κρατώντας πανό και φορώντας κίτρινα γιλέκα, οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν  απέναντι από τη Βουλή, συμπαραστεκόμενοι στον αστυνομικό που τραυματίστηκε στα επεισόδια στον Ρέντη, ο οποίος ακρωτηριάστηκε και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η διαμαρτυρία των αστυνομικών για την επίθεση με φωτοβολίδα σε συνάδελφό τους στου Ρέντη

Η διαμαρτυρία των αστυνομικών για την επίθεση με φωτοβολίδα σε συνάδελφό τους στου Ρέντη 

«Κάνουμε το χρέος μας διαμαρτυρόμενοι συμβολικά και στεκόμενοι στο πλάι ενός συναδέλφου αστυνομικού που σήμερα χαροπαλεύει» δήλωσε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Δημήτρης Ντούμας, ο οποίος ζήτησε «έστω να αποφασίσουν την ύστατη στιγμή όταν έχουμε ένα νεκρό συμπολίτη μας κι έναν τραυματία αστυνομικό να καθαρίσουν οι αθλητικοί χώροι από τους κανίβαλους που τις μετατρέπουν σε αρένες». 

Πρωτοφανές: Τα ΜΑΤ αρνήθηκαν να πάνε στη Λεωφόρο για τον αγώνα του ΠΑΟ! 

Οι αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την πολιτεία που να αφορούν και τους ίδιους.

«Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι υπάλληλος καμίας ΠΑΕ. Να τηρεί την τάξη πέριξ των αγωνιστικών χώρων ναι, όχι μέσα στα γήπεδα.  Ό,τι μέτρα λαμβάνονται δεν χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή τους οργανωμένους στρατούς» επισήμανε  ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημοσθένης Πάκος.   

Προστατευόμενος μάρτυρας ο 18χρονος αν δώσει στοιχεία για τους καθοδηγητές

Οι «οργανωμένοι στρατοί» πάντως έχουν μπει τώρα στο στόχαστρο των αρχών που συνεχίζουν τις έρευνες για δράση εγκληματικών οργανώσεων. Ο 18χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε για τον τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών αν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος μετά την απολογία του για τον αστυνομικό

«Προφανώς θα υπάρξει και άλλη δικογραφία. Αν είναι να κάνουμε συζήτηση κάποια στιγμή για κάποια άλλη δικογραφία θα μπορούμε να πούμε για οποιοδήποτε αίτημα και λοιπά» σχολίασε ο συνήγορος του 18χρονου Απόστολος Λύτρας

Ο 18χρονος την ημέρα της απολογίας του ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων αλλά το αίτημα του απορρίφθηκε καθώς ήταν ήδη κατηγορούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού. Στην έρευνα για τις εγκληματικές οργανώσεις όμως αν εισφέρει καθοριστικά στοιχεία για τους καθοδηγητές, τα μέλη και τον τρόπο δράσης θα μπορέσει να θεωρηθεί προστατευόμενος μάρτυρας.

Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες της Super League

Η 14η αγωνιστική της Super League άνοιξε χτες με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν ο πρώτος αγώνας κεκλεισμένων των θυρών κατ' εφαρμογή των μέτρων που επιτρέπουν μόνο σε δέκα παράγοντες κάθε ομάδας την είσοδο στο γήπεδο. Παρών ήταν και εισαγγελέας προκειμένου να ελέγξει την τήρηση της απαγόρευσης. Όλες οι σημερινές  αναμετρήσεις θα διεξαχθούν επίσης χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top