Γεννήθηκε 600 γραμμάρια, έμεινε στη θερμοκοιτίδα 159 μέρες & βγήκε νικητής!

Το πρόωρο μωρό γεννήθηκε την 23η εβδομάδα της κύησης

Ένα πρόωρο μωράκι που είχε γεννηθεί στις 23 εβδομάδες κύησης και ζύγιζε μόλις 600 γραμμάρια κατάφερε να βγει νικητής μετά από 159 μέρες παραμονής στη Μονάδα Νεογνών στο νοσοκομείο της Πάτρας

Την Τρίτη, γιατροί και νοσηλευτές της Μονάδας Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών γιόρτασαν τη νίκη του μικρού μαχητή, ο οποίος γεννήθηκε στον έκτο μήνα της κύησης και παρέμεινε στη θερμοκοιτίδα για πέντε ακόμα μήνες. 

17 Νοεμβρίου: Μία ημέρα αφιερωμένη στους μαχητές που γεννιούνται πρόωρα

Όπως είπε στο Mega o καθηγητής και διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής της Μονάδας, το μωρό είναι υγιέστατο και παραδόθηκε επιτέλους μετά από ένα δύσκολο χρονικό διάστημα στην αγκαλιά των γονιών του. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρόωρα νεογνά που γεννήθηκαν κάτω από 1.000 γραμμάρια είναι περίπου 280 σε όλη την Ελλάδα. 

Το αγοράκι είναι το τρίτο παιδί οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα και γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου. 

Μωρό μόλις 23 εβδομάδων κατάφερε να επιβιώσει - Ο εγκέφαλος φαινόταν μέσα από το δέρμα του!

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Νεογνών έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν στη ζωή και ο ίδιος αποδείχθηκε ένας μεγάλος μαχητής από την πρώτη του ανάσα. 

Στις 159 αυτές μέρες που νοσηλεύτηκε στη Μονάδα, χρειάστηκε να διακομιστεί στην Αθήνα για την αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος στα μάτια και στο Καραμανδάνειο για μια περιορισμένη χειρουργική επέμβαση. 

Θρήνος στη Μ. Βρετανία: Πέθανε η μικρή Ίντι που έπασχε από ανίατη ασθένεια

«Το μωράκι έμεινε 159 μέρες στη θερμοκοιτίδα, δεν είναι θαύμα ακριβώς, αυτά συμβαίνουν στις Μονάδες», είπε ο καθηγητής. «Και δεν είναι μόνο αυτά τα μωρά, είναι και άλλα που έχουν προβλήματα και μένουν στις Μονάδες και είμαστε χαρούμενοι όταν κάποιο βγαίνει από το νοσοκομείο», συνέχισε.

«Το αγοράκι βγήκε περίπου 6 μηνών, 23 εβδομάδων και έμεινε περίπου 6 μήνες, είχε και άλλα προβληματάκια που ξεπεράστηκαν. Είναι καλά στην υγεία του. Τα παιδάκια που είναι κάτω από 1.000 γραμμάρια είναι περίπου 280 σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι πάρα πολλά», τόνισε ο κ. Δημητρίου και συμπλήρωσε:

Βόλος: «Πεθαίνει το μωρό» - Τι είπε ο οδηγός που το μετέφερε στο νοσοκομείο

«Η βιωσιμότητα στα νεογνά έχει κατέβει στις 22 βδομάδες. Τα οστά του αναπτύσσονται κανονικά μετά. Είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς να έχουν ένα παιδάκι στο νοσοκομείο. Θα πρέπει οι Μονάδες παρ’όλα αυτά να ενισχυθούν με εξειδικευμένο προσωπικό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top