Σήμερα στη Νέα Ερυθραία η κηδεία της χήρας του Γεώργιου Παπαδόπουλου

Πέθανε το Σάββατο, σε ηλικία 93 ετών

Φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που σηματοδότησε την έναρξη της πτώσης της Χούντας του Γεωργίου Παπαδόπουλου

Στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας θα γίνει σήμερα το μεσημέρι η ταφή της χήρας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, Δέσποινας, η οποία πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 93 ετών. 

Ποια ήταν η χήρα του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου, Δέσποινα

Η οικογένειά της αποφάσισε η εξόδιος ακολουθία να ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Κηφισιάς και η ταφή στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας και ότι στο Α΄ Νεκροταφείο, όπου έχει ταφεί ο σύζυγός της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή ελήφθη για να αποφευχθεί η συγκέντρωση νοσταλγών της Επταετίας, όπως είχε γίνει και στην κηδεία του Παπαδόπουλου.

Γεώργιος Παπαδόπουλος: Πέθανε η σύζυγος του δικτάτορα

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η χήρα του δικτάτορα είχε εισαχθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με το πατρικό της όνομα (Γάσπαρη). 

H Δέσποινα Παπαδοπούλου πέθανε στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 93 ετών

H Δέσποινα Παπαδοπούλου πέθανε στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 93 ετών

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου γνώρισε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο το 1954 στο ΓΕΣ κι έγιναν ζευγάρι, ενώ ήταν και οι δύο παντρεμένοι και ο επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών είχε δύο παιδιά. 

21 Απριλίου 1967: 55 χρόνια μετά το πραξικόπημα

Επί δέκα χρόνια συζούσαν χωρίς να έχουν πάρει διαζύγιο, το οποίο τελικά βγήκε, με διαδικασίες εξπρές, όταν η Δέσποινα Παπαδοπούλου γέννησε τη μονάκριβη κόρη τους, Υπερμαχεία

Η χήρα του Γεώργιου Παπαδόπουλου πέθανε από σηπτικό σοκ και με τον θάνατό της κλείνει ένα ακόμα κεφάλαιο της ζοφερής εποχής της δικτατορίας στην Ελλάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top