Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες - Μαζί τους κι ο Κασσελάκης

Διαμαρτύρονται για το φορολογικό νομοσχέδιο

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Φορολογικό: «Μαξιλαράκι» 600 εκατ. ευρώ σε δαπάνες για Παιδεία και Υγεία

Επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος. 

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Φιλελλήνων προχώρησε η Αστυνομία καθώς πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από το υπουργείο.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το φορολογικό νομοσχέδιο

Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το φορολογικό νομοσχέδιο

Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών / Eurokinissi

Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το φορολογικό νομοσχέδιο 

Ακίνητα: «Καλπάζουν» οι τιμές - Ετήσια αύξηση σχεδόν 14% στα διαμερίσματα

Κασσελάκης: «Εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους»

«Εμείς θελουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, που συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε δήλωση του σχολίασε ότι «είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές», ενώ «έλεγε για μειώσεις φόρων».

«Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία. Θέλουν αξιοπρέπεια», σημείωσε. «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει», πρόσθεσε, για να κατηγορήσει εν συνεχεία τη ΝΔ για «μανδύα της φοροεπιδρομής» και να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Στην κινητοποίηση μετείχαν οι ακόλουθοι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς: Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Συμβολικά συμμετείχαν στην κινητοποίηση η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Όπως επισήμαναν, μεταξύ άλλων, οι φορείς της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών - Επιστημόνων - Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, «οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική "καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους"».

Στις κινητοποιήσεις εναντίον του φορολογικού νομοσχεδίου συμμετέχουν εξάλλου οι οδηγοί ταξί που έχουν τραβήξει χειρόφρενο για 24 ώρες. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top